Loukoumades narancsos sziruppal, friss és édes görög édesség

Loukoumades narancsos sziruppal

A Loukoumades egy hagyományos görög édesség, amelyet különböző formákban készítenek. Az édes, lágy tésztagolyókat különböző szirupokkal öntik le, és egy igazi finomságot adnak. A narancsos szirup az étel friss, citrusos ízét biztosítja, amely tökéletesen kiegészíti a mézes golyók édességét. A Loukoumades ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakra, de akár egy egyszerű délutáni édességként is tökéletes.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
25 g Friss élesztő
50 g Cukor
250 ml Meleg víz
1 tk.
1 ek. Olívaolaj
1 db Narancs
100 g Méz
200 ml Víz
1 tk. Fahéj
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson.

    Ha az élesztő nem kezd el habosodni, lehet, hogy a víz túl meleg vagy az élesztő nem friss.

    2

    A lisztet és a sót egy nagy tálba tedd, majd add hozzá az élesztős keveréket. Keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztának lágy és enyhén ragacsosnak kell lennie. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen körülbelül egy órán keresztül, hogy megkeljen és megduplázódjon a térfogata.

    Ha gyorsabban szeretnéd a tésztát pihentetni, takard le egy tiszta konyharuhával.

    4

    A pihenő tésztát kanállal vedd ki és formázz belőle kis golyókat. Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy fritőzben 180°C-ra.

    A golyókat érdemes egyforma méretűre formázni, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    A tésztagolyókat süsd aranybarnára az olajban, amíg szépen megpirulnak. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe.

    Ne süsd túl a golyókat, mert könnyen kemények lehetnek. Amint megpirulnak, szedd ki őket és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek.

    6

    A sziruphoz a narancs levét és héját, a vizet, a mézet és a fahéjat egy kis lábasban forrald össze.

    A szirupot folyamatosan keverd, hogy ne égjen le, és hagyd, hogy besűrűsödjön.

    7

    A sült loukoumades golyókat öntsd le a narancsos sziruppal és azonnal tálald.

    A szirupot melegen öntsd a golyókra, hogy azok jól magukba szívják az ízeket.