Loukoumades pisztáciával és mézzel, frissen sült, melegen tálalva

Loukoumades pisztáciával és mézzel

A loukoumades egy hagyományos görög édesség, amely a legfinomabb, ha frissen készítjük el, és melegen tálaljuk. Az édes tésztagombócokat fűszeres mézben mártják meg, és pisztáciával szórják meg, hogy gazdag, ropogós ízeket kapjunk. A történet szerint a loukoumades a görögséget már az ókori idők óta elkísérte, és egyedülálló édes étkezésként vált népszerűvé. Technikai tanács: A mézet a legjobb vízzel hígítani, hogy a tészták ne szívják meg túlságosan és maradjanak könnyűek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
150 ml Meleg víz
1 ek. Cukor
7 g Száraz élesztő
0.5 tk.
2 ek. Olívaolaj
100 g Vízzel kevert méz
50 g Pisztácia
500 ml Növényi olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy nagy tálba. A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    Ha a víz túl forró, az élesztő elpusztulhat, tehát ügyelj arra, hogy langyos legyen.

    2

    Miután az élesztő felfutott, öntsd a liszthez, adj hozzá sót és olívaolajat, majd keverd jól össze, amíg sima tésztát kapsz.

    A tészta ne legyen túl kemény, hanem rugalmas és enyhén ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 1-1.5 órán keresztül, amíg megkel és megduplázódik a térfogata.

    A tészta gyorsabban kel, ha meleg helyen hagyod pihenni, például a sütőben egy kicsit melegedve.

    4

    Miután a tészta megkelt, melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Egy kanál segítségével formázz kis gombócokat a tésztából, és süsd őket 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne túlzsúfold a serpenyőt, mert a tésztagombócok összeérhetnek, és nem sülnek egyenletesen.

    5

    A sült loukoumadákat szedd ki az olajból, és helyezd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít, hogy a felesleges olaj eltávolításra kerüljön, és a sült tészták könnyebbek legyenek.

    6

    Tálald a loukoumadákat meleg vízzel kevert mézzel, és szórd meg frissen darált pisztáciával.

    A méz és a pisztácia kombinációja adja meg az étel édességét és gazdag ízét. Ha szeretnél, használhatsz más diót is, például mandulát.