A búzalisztet keverd össze a sóval, cukorral, majd add hozzá az élesztőt. Önts hozzá meleg vizet, és keverd jól össze, hogy lágy tésztát kapj.
Ne add hozzá a vizet egyszerre, apránként öntsd hozzá, hogy könnyen keverhető tésztát kapj.
A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1-1,5 órán keresztül, amíg a tészta megduplázódik.
Ha gyorsítani szeretnél, meleg vízfürdőt is készíthetsz, hogy gyorsabban keljen.
Miután a tészta megkelt, gyúrj belőle kisebb golyókat, majd nyújtsd ki őket kb. 5 cm átmérőjű körökre.
Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy sütés közben ne száradjon ki.
Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd a luchikat, amíg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne süsd túl, hogy belül puha maradjon, de kívül ropogós legyen.
A tamarind szószhoz keverd össze a tamarind pasztát, cukrot, vizet és egy darab fahéjat. Főzd 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Ha túl savanyú, adj hozzá egy kis extra cukrot, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.
Miután a luchik elkészültek, tálald őket a friss, édes tamarind szósszal.
A tamarind szósz íze felfrissíti az ételt, és tökéletes kiegészítője a ropogós luchiknak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.