Luchi tálalva, édes tamarind szósszal

Luchi édes tamarind szósszal

A Luchi édes tamarind szósszal a bengáli konyha egyik népszerű étele, amely tökéletes egy édes, fűszeres étkezéshez. A luchik egy pufók, ropogós tésztával készült kenyérfélék, amelyeket különféle szósszal tálalnak. A tamarind szósz az étel különleges eleme, amely édes és savanykás ízével egyedülálló ízharmóniát ad az ételnek. A luchik hagyományosan reggelire vagy esti nassolnivalóként is fogyaszthatók, és tökéletes kiegészítők a tamarind szósznak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
1 tk. Élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
150 ml Meleg víz
2 ek. Olaj
2 ek. Tamarind paszta
2 ek. Cukor (a szóshoz)
100 ml Víz (a szóshoz)
1 darab Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet keverd össze a sóval, cukorral, majd add hozzá az élesztőt. Önts hozzá meleg vizet, és keverd jól össze, hogy lágy tésztát kapj.

    Ne add hozzá a vizet egyszerre, apránként öntsd hozzá, hogy könnyen keverhető tésztát kapj.

    2

    A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1-1,5 órán keresztül, amíg a tészta megduplázódik.

    Ha gyorsítani szeretnél, meleg vízfürdőt is készíthetsz, hogy gyorsabban keljen.

    3

    Miután a tészta megkelt, gyúrj belőle kisebb golyókat, majd nyújtsd ki őket kb. 5 cm átmérőjű körökre.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy sütés közben ne száradjon ki.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd a luchikat, amíg mindkét oldaluk aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl, hogy belül puha maradjon, de kívül ropogós legyen.

    5

    A tamarind szószhoz keverd össze a tamarind pasztát, cukrot, vizet és egy darab fahéjat. Főzd 5-7 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Ha túl savanyú, adj hozzá egy kis extra cukrot, hogy kiegyensúlyozd az ízeket.

    6

    Miután a luchik elkészültek, tálald őket a friss, édes tamarind szósszal.

    A tamarind szósz íze felfrissíti az ételt, és tökéletes kiegészítője a ropogós luchiknak.