Luchi sajttal, fokhagymás szósszal, friss petrezselyem díszítéssel

Luchi sajttal

A luchi egy hagyományos indiai étel, amely általában pufi, sült tésztából készül. A sajtos változata egy gazdagabb és táplálóbb ételt eredményez, amely tökéletes étkezés lehet vegetáriánusok számára. A sajtos-luchi kombináció egy igazán finom és könnyen elkészíthető étel, amelyet gyorsan az asztalra varázsolhatsz. Az étel ízét a fokhagymás, tejfölös szósz adja, amely gazdagítja a luchi egyszerű, de finom ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Luchi tészta
100 g Sajt
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss petrezselyem
50 g Tejföl
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A luchi tésztát forrald fel forró vízben, majd szűrd le és tedd félre, hogy lecsöpögjön.

    A luchi tészta gyorsan fő, ezért figyelj rá, hogy ne főzd túl, hogy megőrizze a jó állagát.

    2

    A sajtot reszeld le finomra, és egy kis tálban keverd össze a tejföllel, hogy krémes állagot kapj.

    A sajt mennyiségét ízlés szerint változtathatod, hogy gazdagabb vagy enyhébb ízt kapj.

    3

    A fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    A sajtos-tejfölös keveréket add a serpenyőbe a fokhagymával, és keverd össze, hogy az ízek jól összesimuljanak.

    Ha a keverék túl sűrű, egy kis víz hozzáadásával könnyítheted.

    5

    A luchit tedd egy tálba, és öntsd rá a sajtos-fokhagymás szószt. Alaposan keverd össze.

    A luchit egyenletesen át kell járni a szósznak, hogy minden falat ízletes legyen.

    6

    Friss petrezselyemmel díszítsd a tálat, és szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A petrezselyem friss, zöld íze jól kiemeli a sajtos étel gazdag ízét.