Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a cukrot és a sót. Egy külön kis tálban keverd el a száraz élesztőt langyos vízzel, és hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodni kezd.
A kukoricakeményítő segít ropogósabbá tenni a luqaimatot. Ügyelj, hogy a víz langyos legyen, ne forró, mert a forró víz elpusztítja az élesztőt.
Öntsd az élesztős keveréket a liszthez, majd keverd össze, amíg lágy, kissé ragacsos tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy megfelelő állagot érj el.
A tészta állaga legyen olyan, hogy könnyen formázható legyen, de ne folyjon szét. A vizet apránként adagold, hogy elkerüld a túlzott hígítást.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A meleg hely elősegíti a tészta kelését. Ha nincs elég meleg, a sütőt is használhatod alacsony hőfokon (kb. 30-40°C).
Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevíts fel bőséges mennyiségű növényi olajat közepes hőmérsékletre. Az olaj megfelelő, ha egy kis darab tészta azonnal pezsegni kezd benne.
A megfelelő olajhőmérséklet nagyon fontos. Ha túl alacsony, a luqaimatok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, kívül gyorsan megégnek, belül pedig nyersek maradnak.
Vizes vagy olajos kézzel csippents le egy kisebb darab tésztát, formázz belőle kis golyókat, és óvatosan engedd az olajba.
A vizes vagy olajos kéz megakadályozza, hogy a tészta ráragadjon a kezedre.
Süsd a luqaimat golyókat aranybarnára, folyamatosan forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.
A forgatással biztosíthatod, hogy a golyók minden oldala egyenletesen megsüljön.
A megsült luqaimatokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen forgasd meg mézben vagy cukorszirupban. Opcionálisan szórd meg szezámmaggal vagy aprított pisztáciával.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat. A meleg luqaimatok jobban felszívják a mézet vagy szirupot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.