Lutefisk rizspudinggal, egy tányérban tálalva, citromos és fahéjas díszítéssel

Lutefisk rizspudinggal

A Lutefisk egy hagyományos skandináv étel, amelyet a fagyasztott és lúggal kezelt halból készítenek. Ez az étel évszázadok óta a skandináv konyha része, és különleges ízvilágával egyedülálló étkezést biztosít. A rizspudinggal való tálalása egy újabb réteg ízt ad az ételnek, egyensúlyozva a hal sós és fűszeres ízét az édes, krémes rizspudinggal. A fahéj és citrom frissessége pedig egy különleges élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lutefisk
200 g Rizs
500 ml Tej
100 g Cukor
1 ek. Vanília kivonat
0.5 tk.
1 tk. Fahéj
1 db Friss citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lutefisket öblítsd le és tedd egy lábasba. Add hozzá a tejet, és főzd közepes lángon 20 percig, amíg a hal puha nem lesz.

    A lutefisk hagyományosan sózott hal, így fontos, hogy alaposan öblítsd le, hogy a túlzott sótartalmat eltávolítsd.

    2

    Miközben a lutefisk fő, készítsd el a rizspudingot. A rizst öblítsd le, majd tedd egy lábasba a tejjel és cukorral.

    A rizspudinghoz érdemes teljes tejjel készíteni, hogy krémesebb legyen az állaga.

    3

    Főzd a rizst alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a tej felszívódik. Közben keverd gyakran.

    A rizspudingnak sűrűnek kell lennie, de nem szabad teljesen elzsírosodnia. Ha szükséges, adj hozzá még tejet.

    4

    Amikor a rizspuding elkészült, vedd le a tűzről, és add hozzá a vanília kivonatot, fahéjat, valamint a friss citrom reszelt héját.

    A citrom frissessége kiválóan illik a rizspuding édes ízéhez, és kiemeli a vanília ízét.

    5

    Tálald a rizspudingot a főtt lutefisk mellé, és szórd meg még egy csipetnyi fahéjjal a tetején.

    A lutefisk ízét a rizspuding krémessége és édes fűszerei tökéletesen ellensúlyozzák.