A lutefisket öblítsd le és tedd egy lábasba. Add hozzá a tejet, és főzd közepes lángon 20 percig, amíg a hal puha nem lesz.
A lutefisk hagyományosan sózott hal, így fontos, hogy alaposan öblítsd le, hogy a túlzott sótartalmat eltávolítsd.
Miközben a lutefisk fő, készítsd el a rizspudingot. A rizst öblítsd le, majd tedd egy lábasba a tejjel és cukorral.
A rizspudinghoz érdemes teljes tejjel készíteni, hogy krémesebb legyen az állaga.
Főzd a rizst alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a tej felszívódik. Közben keverd gyakran.
A rizspudingnak sűrűnek kell lennie, de nem szabad teljesen elzsírosodnia. Ha szükséges, adj hozzá még tejet.
Amikor a rizspuding elkészült, vedd le a tűzről, és add hozzá a vanília kivonatot, fahéjat, valamint a friss citrom reszelt héját.
A citrom frissessége kiválóan illik a rizspuding édes ízéhez, és kiemeli a vanília ízét.
Tálald a rizspudingot a főtt lutefisk mellé, és szórd meg még egy csipetnyi fahéjjal a tetején.
A lutefisk ízét a rizspuding krémessége és édes fűszerei tökéletesen ellensúlyozzák.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.