A halat szeleteld filére és sózd meg. Az olajat hevítsd egy nagy serpenyőben közepes lángon.
Ha a halat kicsit pácolod citromlével és sóval, még ízesebb lesz.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá az olajhoz. Pirítsd őket, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és a köményt, majd keverd jól össze. Főzd 5 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsomot mindig frissen használd, hogy gazdag, friss íze legyen az ételnek.
Add hozzá a machboos fűszerkeveréket és a zöldségleves alaplét, majd forrald fel a keveréket.
A fűszerkeverék az étel alapíze, tehát ne sajnáld belőle!
A rizst alaposan öblítsd át hideg vízben, hogy a kemikáliák és a felesleges keményítő eltávozzon. Tedd a rizst a fűszeres alapba és főzd lassú tűzön 15-20 percig.
Ne keverd meg túl gyakran a rizst, mert akkor összeeshet és ragadós lesz.
Amikor a rizs majdnem elkészült, tedd rá a halat és fedő alatt főzd további 5-10 percig, amíg a hal átsül és a rizs felszívja a fűszeres levet.
Ha a halat nehezen találod elég omlósnak, egy kis friss citromlével felfrissítheted.
Tálald melegen, friss citromlével meglocsolva és friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselyem színe és íze frissességet ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.