Forrald fel a tejet a vaníliás cukorral egy nagy lábasban.
Használj zsírosabb tejet, hogy a madártej krémesebb legyen.
Verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá, majd kanalazz belőle kis halmokat a forró tejbe. Főzd őket 1-2 percig, majd fordítsd meg és főzd további 1 percig. Szedd ki őket egy tányérra.
A tojásfehérjét érdemes nagyon kemény habbá verni, így szép formás galuskákat kapsz. A tej ne forrjon nagyon, csak gyöngyözzön, különben a habgaluskák széteshetnek.
A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a liszttel, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró tejet, folyamatos keverés mellett.
A tojássárgáját minél habosabbra keverd a cukorral, annál krémesebb lesz a végeredmény. A tejet lassan, vékony sugárban csorgasd a tojássárgájához, hogy elkerüld a csomósodást.
Tedd vissza a lábasba a tojássárgás keveréket, és alacsony hőmérsékleten főzd, amíg besűrűsödik. Ügyelj arra, hogy ne forrjon fel, mert a tojás kicsapódhat.
Folyamatosan keverd, hogy ne égjen le, és a tojás ne csapódjon ki. Ha mégis kicsapódna, szűrd át a krémet egy sűrű szitán.
Öntsd a krémet egy nagy tálba vagy poharakba, és helyezd a főtt tojásfehérjehabokat a tetejére.
A krémet érdemes még melegen átszűrni, hogy biztosan sima legyen.
Hűtsd le a madártejet, majd tálald hidegen.
Hűtés előtt takard le a tetejét folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.