Madártej poharakban tálalva, vaníliás krém és tojásfehérjehab díszítéssel

Madártej

A Madártej a magyar desszertkultúra egyik legkedveltebb édessége, amelyet könnyű elkészíteni, mégis különleges ízélményt nyújt. Ez az elegáns desszert generációk óta öröklődik, és mindig a családi asztalok dísze. A vaníliás tejkrém és a lágy tojásfehérjehab harmóniája minden édességkedvelő szívét megdobogtatja. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a Madártej klasszikus ízvilágát!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Tej
4 db Tojássárgája
4 db Tojásfehérje
2 cs. Vaníliás cukor
150 g Cukor
30 g Liszt
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a tejet a vaníliás cukorral egy nagy lábasban.

    Használj zsírosabb tejet, hogy a madártej krémesebb legyen.

    2

    Verd fel a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá, majd kanalazz belőle kis halmokat a forró tejbe. Főzd őket 1-2 percig, majd fordítsd meg és főzd további 1 percig. Szedd ki őket egy tányérra.

    A tojásfehérjét érdemes nagyon kemény habbá verni, így szép formás galuskákat kapsz. A tej ne forrjon nagyon, csak gyöngyözzön, különben a habgaluskák széteshetnek.

    3

    A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a liszttel, majd fokozatosan öntsd hozzá a forró tejet, folyamatos keverés mellett.

    A tojássárgáját minél habosabbra keverd a cukorral, annál krémesebb lesz a végeredmény. A tejet lassan, vékony sugárban csorgasd a tojássárgájához, hogy elkerüld a csomósodást.

    4

    Tedd vissza a lábasba a tojássárgás keveréket, és alacsony hőmérsékleten főzd, amíg besűrűsödik. Ügyelj arra, hogy ne forrjon fel, mert a tojás kicsapódhat.

    Folyamatosan keverd, hogy ne égjen le, és a tojás ne csapódjon ki. Ha mégis kicsapódna, szűrd át a krémet egy sűrű szitán.

    5

    Öntsd a krémet egy nagy tálba vagy poharakba, és helyezd a főtt tojásfehérjehabokat a tetejére.

    A krémet érdemes még melegen átszűrni, hogy biztosan sima legyen.

    6

    Hűtsd le a madártejet, majd tálald hidegen.

    Hűtés előtt takard le a tetejét folpackkal, hogy ne bőrösödjön meg.