Makki ki roti vajjal, indiai étel tálalva

Makki ki roti vajjal

A Makki ki roti egy hagyományos indiai étel, különösen a hűvös hónapokban népszerű. A kukoricalisztből készült roti a Punjab régió egyik legismertebb kenyere, és a legjobb, ha melegen és frissen fogyasztjuk, vajjal tálalva. Ez a változat még gazdagabb ízt ad, mivel a kukoricaliszt és a vaj kombinációja remekül kiegészíti egymást. A roti egyszerű, de tápláló étel, amely bármely főételt kísérhet, vagy magában is fogyasztható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Makki atta (kukoricaliszt)
50 g Wheat flour (búzaliszt)
100 ml Meleg víz
1 tk.
3 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A makki atta-t és a búzalisztet egy tálban keverd össze. Add hozzá a sót.

    A búzaliszt hozzáadása segít a tészta rugalmasságában, mivel a makki atta önállóan hajlamos repedni.

    2

    Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége változhat, mivel a makki atta különböző nedvességtartalommal bírhat. Kezdd kis mennyiséggel, és adj hozzá többet, ha szükséges.

    3

    A tésztát pihentesd legalább 10 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne húzódjon vissza nyújtás közben.

    4

    Oszt meg a tésztát 6-8 egyenlő részre, és formázz belőlük kis golyókat.

    Ha egyenletes méretű golyókat formálsz, akkor minden roti ugyanolyan vastagságú és egyenletesen sül meg.

    5

    Minden golyót nyújts ki kb. 15 cm átmérőjű kerek formára.

    Ha a tészta ragad, egy kis extra liszttel segíthetünk a nyújtásban.

    6

    Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten süsd meg a roti mindkét oldalát, amíg enyhén barna foltok jelennek meg rajta (kb. 1-2 perc mindkét oldalon).

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a roti jól felpuffadjon és rózsaszín foltok jelenjenek meg.

    7

    Miután mindkét oldal megpirult, kenj meg egy evőkanál vajjal a roti tetejét, és tálald.

    A vaj ízt ad az ételnek, és puhává teszi a rotit. Ha szeretnéd, egy kis tejföllel is tálalhatod.