A makki atta-t és a búzalisztet egy tálban keverd össze. Add hozzá a sót.
A búzaliszt hozzáadása segít a tészta rugalmasságában, mivel a makki atta önállóan hajlamos repedni.
Fokozatosan add hozzá a meleg vizet, és gyúrd a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A víz mennyisége változhat, mivel a makki atta különböző nedvességtartalommal bírhat. Kezdd kis mennyiséggel, és adj hozzá többet, ha szükséges.
A tésztát pihentesd legalább 10 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne húzódjon vissza nyújtás közben.
Oszt meg a tésztát 6-8 egyenlő részre, és formázz belőlük kis golyókat.
Ha egyenletes méretű golyókat formálsz, akkor minden roti ugyanolyan vastagságú és egyenletesen sül meg.
Minden golyót nyújts ki kb. 15 cm átmérőjű kerek formára.
Ha a tészta ragad, egy kis extra liszttel segíthetünk a nyújtásban.
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten süsd meg a roti mindkét oldalát, amíg enyhén barna foltok jelennek meg rajta (kb. 1-2 perc mindkét oldalon).
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a roti jól felpuffadjon és rózsaszín foltok jelenjenek meg.
Miután mindkét oldal megpirult, kenj meg egy evőkanál vajjal a roti tetejét, és tálald.
A vaj ízt ad az ételnek, és puhává teszi a rotit. Ha szeretnéd, egy kis tejföllel is tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.