Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a tészta megfelelően megsüljön. A sütőpapír segít, hogy a torta könnyen kijöjjön a formából.
Reszeld le az almákat, és csavard ki a felesleges levet. Tedd félre.
A kicsavart almalevet meg lehet inni, vagy felhasználhatod más receptekhez. Az alma fajtájától függően több vagy kevesebb levet kell kicsavarni.
Egy tálban keverd össze a darált mákot, lisztet, sütőport és a reszelt citromhéjat.
A mákot érdemes közvetlenül a felhasználás előtt darálni, hogy az íze friss maradjon. A citromhéjat csak a sárga részét reszeld le, mert a fehér része keserű.
Egy másik tálban verd habosra a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Add hozzá a vanília kivonatot és a tejet, majd fokozatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat.
A száraz hozzávalókat több részletben add hozzá, és óvatosan forgasd bele, hogy a tészta ne essen össze.
Óvatosan keverd bele a reszelt almát, ügyelve arra, hogy a tészta ne legyen túl híg.
Az almát óvatosan forgasd a tésztába, hogy ne törjön össze. Ha a tészta túl híg, adj hozzá egy kevés lisztet.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és simítsd el a tetejét.
A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a torta egyenletesen süljön meg.
Süsd 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tészta átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A tortát hagyd a formában hűlni, mielőtt rácsra helyezed, hogy ne törjön össze. A tortát teljesen hagyd kihűlni, mielőtt tálalod.
Tálalás előtt porcukorral szórd meg, vagy díszítsd friss almaszeletekkel és citromkarikákkal.
A porcukrot szitán keresztül szórd a tortára, hogy egyenletes legyen. A friss almaszeleteket citromlével kend meg, hogy ne barnuljanak meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.