Mákos-barackos torta tálalva

Mákos-barackos torta

A mákos-barackos torta egy tökéletes példa arra, hogyan lehet a mák és a gyümölcsök harmóniáját megvalósítani egy desszertben. Ez a torta nemcsak finom, hanem látványos is, köszönhetően a barackos díszítésnek. A mák használata régóta népszerű a közép-európai konyhákban, és különleges ízt ad ennek a süteménynek. Tökéletes választás családi összejövetelekre, ünnepi vacsorákra vagy egyszerű hétvégi desszertként. Készítsd el te is, és kápráztasd el vendégeidet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Mák (darálva)
150 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
150 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
200 g Konzerv barack

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazással és lisztezéssel.

    A tortaforma alapos előkészítése elengedhetetlen, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen ki tudd venni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a cukrot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tejhez és a vanília kivonathoz. Keverd össze alaposan.

    A vaj ne legyen túl forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.

    4

    Egyenként add hozzá a tojásokat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd bele a vajjal elkevert tejet. Dolgozd simára a tésztát.

    A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, majd helyezd a tetejére a lecsepegtetett barackszeleteket.

    A barackszeleteket lecsepegtetve tedd a tésztára, hogy ne áztassa el a tésztát a gyümölcs leve.

    6

    Süsd a tortát 35-40 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt tálalod.

    7

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd friss barackszeletekkel vagy mákszórással.

    A porcukor és a díszítés még vonzóbbá teszi a tortát.