Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazással és lisztezéssel.
A tortaforma alapos előkészítése elengedhetetlen, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen ki tudd venni.
Egy nagy tálban keverd össze a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a cukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tejhez és a vanília kivonathoz. Keverd össze alaposan.
A vaj ne legyen túl forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.
Egyenként add hozzá a tojásokat a száraz hozzávalókhoz, majd keverd bele a vajjal elkevert tejet. Dolgozd simára a tésztát.
A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el, hogy a tészta szép sima legyen.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, majd helyezd a tetejére a lecsepegtetett barackszeleteket.
A barackszeleteket lecsepegtetve tedd a tésztára, hogy ne áztassa el a tésztát a gyümölcs leve.
Süsd a tortát 35-40 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt tálalod.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd friss barackszeletekkel vagy mákszórással.
A porcukor és a díszítés még vonzóbbá teszi a tortát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.