Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a forma aljára, így könnyebben ki tudod majd venni.
Egy tálban keverd össze a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a sót.
A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében érdemes átszitálni a száraz hozzávalókat.
A vajat olvaszd meg, majd keverd simára a cukorral és a tojásokkal, amíg habos állagot nem kapsz.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a cukorral és a tojással kevered, mert a tojás kicsapódhat.
Add hozzá a vaníliakivonatot és a tejet a tojásos keverékhez, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat.
A száraz hozzávalókat apránként adagold, hogy ne legyen csomós a tészta.
A megmosott és kimagozott meggyet forgasd bele a tésztába, ügyelve, hogy egyenletesen oszlasd el.
A meggyet lisztbe forgathatod, hogy ne süllyedjen le a torta aljára.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét. Süsd 40-45 percig, amíg a torta szépen megemelkedik, és a teteje aranybarnára sül.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még néhány percig.
Hűtsd a tortát a formában 10 percig, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral szórd meg.
A teljes kihűlés megakadályozza, hogy a torta összetörjön, amikor szeleteled.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.