A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá a cukrot és egy csipet sót.
A liszt átszitálása segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
A tejben oldd fel a friss élesztőt, majd add hozzá a tojásokat és a megolvasztott vajat.
A vajat mindig langyosra olvaszd meg, hogy ne akadályozza az élesztő munkáját.
Keverd hozzá az élesztős keveréket a lisztes alaphoz, majd dolgozd jól össze a tésztát. Pihentesd meleg helyen 1 órán keresztül.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kis lisztet is hozzáadhatsz, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény.
A mangót hámozd meg, majd turmixold le pürés állagúra. Keverd össze a pürét a cukorral és a tejszínnel, majd tedd a hűtőbe, hogy lehűljön.
A mangó pürét érdemes érett gyümölcsből készíteni, hogy a krém ízletes legyen.
Miután a tészta megkelt, formálj belőle kis golyókat, és forró olajban süsd őket 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Az olajat ne hevítsd túl, mert akkor a malasadák kívül gyorsan megégnek, belül pedig nyersek maradnak.
Miután a malasadák elkészültek, szórd meg őket porcukorral, majd töltsd meg a mangókrémmel és tálald frissen.
A mangókrém díszítéshez friss menta levelet is használhatsz, hogy még különlegesebbé tedd a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.