Malasada mangókrémmel, porcukorral és friss menta levelekkel díszítve

Malasada mangókrémmel

A malasada egy hagyományos portugál édesség, amelyet gyakran tálalnak cukorral vagy különféle töltelékekkel. Az ananászos vagy mangós változata egy új és ínycsiklandó twistet ad a klasszikus receptnek. A friss mangókrém tökéletes kiegészítője a puha, aranybarna süteményeknek, és tökéletes desszertként tálalható különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Cukor
25 g Friss élesztő
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
1 csipet
1 l Olaj (a sütéshez)
1 db Mango
200 ml Tejszín
50 g Cukor (mangókrémhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá a cukrot és egy csipet sót.

    A liszt átszitálása segít abban, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    2

    A tejben oldd fel a friss élesztőt, majd add hozzá a tojásokat és a megolvasztott vajat.

    A vajat mindig langyosra olvaszd meg, hogy ne akadályozza az élesztő munkáját.

    3

    Keverd hozzá az élesztős keveréket a lisztes alaphoz, majd dolgozd jól össze a tésztát. Pihentesd meleg helyen 1 órán keresztül.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kis lisztet is hozzáadhatsz, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény.

    4

    A mangót hámozd meg, majd turmixold le pürés állagúra. Keverd össze a pürét a cukorral és a tejszínnel, majd tedd a hűtőbe, hogy lehűljön.

    A mangó pürét érdemes érett gyümölcsből készíteni, hogy a krém ízletes legyen.

    5

    Miután a tészta megkelt, formálj belőle kis golyókat, és forró olajban süsd őket 3-4 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Az olajat ne hevítsd túl, mert akkor a malasadák kívül gyorsan megégnek, belül pedig nyersek maradnak.

    6

    Miután a malasadák elkészültek, szórd meg őket porcukorral, majd töltsd meg a mangókrémmel és tálald frissen.

    A mangókrém díszítéshez friss menta levelet is használhatsz, hogy még különlegesebbé tedd a tálalást.