Malida kókusszal, fahéjjal és mandulával

Malida kókusszal

A Malida egy hagyományos indiai desszert, amelyet rizsből és tejből készítenek, és gyakran fűszereznek rózsavízzel, fahéjjal és kókuszreszelékkel. Az étel régóta ismert Dél-Indiában, és egyike azoknak a finom édességeknek, amelyek a keleti konyhák szerves részét képezik. A kókusz és a rózsavíz friss és gazdag ízt ad a desszertnek, amely tökéletesen passzol a rizs és tej kombinációjához. A mandula és a rózsa szirmok különleges díszítésként segítenek kiemelni a Malida ízét és megjelenését.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
300 ml Tej
100 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Rózsavíz
1 tk. Fahéj
1 tk. Szárított rózsa szirmok
30 g Mandula (szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és keményítőt. Ezután tedd egy lábasba, és öntsd fel a tejjel.

    A rizst mosni kell, hogy a főzés végén a rizsszemek ne ragadjanak össze, és morzsalékosabbak legyenek.

    2

    A rizst alacsony lángon főzd 15-20 percig, amíg megpuhul és az összes tej felszívódik.

    Ha a tej túl gyorsan elpárolog, adj hozzá egy kis vizet, hogy a rizs megpuhuljon.

    3

    Amíg a rizs fő, a kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, amíg aranybarna nem lesz. Ez extra ízt ad a Malidának.

    A kókusz pirítása nagyon gyorsan megy, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg!

    4

    Miután a rizs elkészült, add hozzá a cukrot, fahéjat és a rózsavizet, majd keverd jól össze.

    A rózsavíz nagyon intenzív ízt ad, így ha nem szereted, kevesebbet is használhatsz belőle.

    5

    A pirított kókuszreszeléket keverd a rizshez, majd tálald a kész Malidát díszítve mandulával és szárított rózsa szirmokkal.

    A mandula ropogós textúrát ad a Malidának, és a rózsa szirmok illatosak és szép színt adnak az ételnek.