Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapírral való kibélelés megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebb lesz kivenni a formából.
Egy nagy tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és krémes állagú lesz.
A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben lehessen habosítani.
Add hozzá egyesével a tojásokat, minden hozzáadás után alaposan keverd el.
A tojásokat is szobahőmérsékleten használd, hogy jobban elkeveredjenek a tésztában.
Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd a vajas-tojásos keverékhez.
A csokoládét ne olvaszd túl, mert megéghet. Csak addig olvaszd, amíg folyékony nem lesz.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Lassan adagold a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és öntsd hozzá a tejet, majd keverd simára a tésztát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizheted az átsültséget.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát 10 percig hűlni a formában, majd borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
A rácson hagyva a torta egyenletesen hűl ki, és nem ázik el.
A tejszínt forrald fel, majd öntsd az apróra tört étcsokoládéra, és keverd simára a ganache-t.
A tejszínt ne forrald sokáig, csak amíg éppen felforr. A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben felolvadjon.
Öntsd a csokoládé ganache-t a kihűlt torta tetejére, és simítsd el egy spatulával.
A ganache-t hűtőben kicsit keményítheted, ha túl folyékony lenne, hogy könnyebben tudd elsimítani.
Díszítsd friss málnaszemekkel, majd hűtsd a tortát legalább 1 órát, mielőtt szeleteled.
A málnát közvetlenül a tálalás előtt tedd a tortára, hogy ne áztassa el a ganache-t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.