Málnás-csokoládés torta szeletelve

Málnás-csokoládés torta

A csokoládétorta világszerte ismert és kedvelt desszert, amelyet sokféle változatban készítenek. Ez a málnás-csokoládés változat a gazdag, krémes csokoládé és a friss, savanykás málna harmonikus kombinációjával hódít. A csokoládé és a málna együtt igazán különleges ízélményt nyújt, amely minden alkalmat emlékezetessé tesz. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, ünnepi összejövetelekre vagy bármilyen különleges alkalomra, amikor valami igazán különleges édességet szeretnél készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
50 g Kakaópor
150 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
100 ml Tej
200 g Étcsokoládé
200 ml Tejszín
250 g Málna
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapírral való kibélelés megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebb lesz kivenni a formából.

    2

    Egy nagy tálban habosítsd fel a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és krémes állagú lesz.

    A vajat szobahőmérsékleten használd, hogy könnyebben lehessen habosítani.

    3

    Add hozzá egyesével a tojásokat, minden hozzáadás után alaposan keverd el.

    A tojásokat is szobahőmérsékleten használd, hogy jobban elkeveredjenek a tésztában.

    4

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd a vajas-tojásos keverékhez.

    A csokoládét ne olvaszd túl, mert megéghet. Csak addig olvaszd, amíg folyékony nem lesz.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    6

    Lassan adagold a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és öntsd hozzá a tejet, majd keverd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát.

    7

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizheted az átsültséget.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a tortát 10 percig hűlni a formában, majd borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

    A rácson hagyva a torta egyenletesen hűl ki, és nem ázik el.

    9

    A tejszínt forrald fel, majd öntsd az apróra tört étcsokoládéra, és keverd simára a ganache-t.

    A tejszínt ne forrald sokáig, csak amíg éppen felforr. A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben felolvadjon.

    10

    Öntsd a csokoládé ganache-t a kihűlt torta tetejére, és simítsd el egy spatulával.

    A ganache-t hűtőben kicsit keményítheted, ha túl folyékony lenne, hogy könnyebben tudd elsimítani.

    11

    Díszítsd friss málnaszemekkel, majd hűtsd a tortát legalább 1 órát, mielőtt szeleteled.

    A málnát közvetlenül a tálalás előtt tedd a tortára, hogy ne áztassa el a ganache-t.