Malpua banánnal, tálalva friss banán szeletekkel

Malpua banánnal

A Malpua egy hagyományos indiai desszert, amely különböző változatokban készül. A banánnal készült változata friss, édes ízével és könnyed textúrájával kitűnik. A Malpua története az indiai konyhában évszázadokra nyúlik vissza, és az ételt gyakran tálalják különleges alkalmakkor. A banán adja neki a természetes édességet, míg a fahéj és a rózsavíz egyedülálló aromát kölcsönöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Banán
200 ml Tej
75 g Cukor
1 tk. Fahéj
100 ml Szódavíz
1 tk. Sütőpor
200 ml Olaj a sütéshez
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és pürésítsd egy villával vagy turmixgéppel.

    A banán legyen érett, hogy édesebb legyen az étel.

    2

    A lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport keverd össze egy tálban.

    Ha szeretnéd, a fahéjat helyettesítheted szerecsendióval, hogy más ízjegyeket kapjon.

    3

    Add hozzá a pürésített banánt, tejet és rózsavizet a száraz hozzávalókhoz, majd keverd simára.

    Ha a tészta túl sűrű, egy kis extra tejet adhatsz hozzá.

    4

    Fokozatosan öntsd hozzá a szódavizet, hogy könnyed tésztát kapj.

    A szódavíz habosítja a tésztát, így könnyedebb és puhább lesz.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokon, majd kis adagokban süsd a tésztát kis lapos formákban.

    A serpenyőt ne töltsd túl, hogy a malpua szépen ki tudjon sülni.

    6

    Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    Ha túl olajosnak érzed, az ételt teheted egy szűrőbe, hogy még jobban lecsöpögjön.

    7

    Tálald melegen, és díszítsd friss banán szeletekkel.

    A friss banán szeletek még gazdagabbá teszik az ételt, és extra ízt adnak neki.