A banánokat hámozd meg és pürésítsd egy villával vagy turmixgéppel.
A banán legyen érett, hogy édesebb legyen az étel.
A lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport keverd össze egy tálban.
Ha szeretnéd, a fahéjat helyettesítheted szerecsendióval, hogy más ízjegyeket kapjon.
Add hozzá a pürésített banánt, tejet és rózsavizet a száraz hozzávalókhoz, majd keverd simára.
Ha a tészta túl sűrű, egy kis extra tejet adhatsz hozzá.
Fokozatosan öntsd hozzá a szódavizet, hogy könnyed tésztát kapj.
A szódavíz habosítja a tésztát, így könnyedebb és puhább lesz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokon, majd kis adagokban süsd a tésztát kis lapos formákban.
A serpenyőt ne töltsd túl, hogy a malpua szépen ki tudjon sülni.
Mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Ha túl olajosnak érzed, az ételt teheted egy szűrőbe, hogy még jobban lecsöpögjön.
Tálald melegen, és díszítsd friss banán szeletekkel.
A friss banán szeletek még gazdagabbá teszik az ételt, és extra ízt adnak neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.