A vizet és élesztőt egy kis tálban keverd össze, és hagyd felfutni 5-10 percig.
Ellenőrizd, hogy a víz ne legyen túl forró, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt.
A lisztet, cukrot és kardamomot keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá az élesztőt és az olívaolajat.
A liszt és a cukor először nehezen fog összekeveredni, de a nedvesség hatására sima tésztát kapsz.
Add hozzá a narancshéjat és a fekete szezámmagot, majd jól keverd el.
A narancshéj frissítő íze tökéletesen illik a fűszeres malpua tésztához.
A tésztát letakarva hagyd pihenni egy órán át, amíg a térfogata megduplázódik.
Tartsd melegen a tésztát, hogy gyorsabban megkeljen. Ha hideg van, rakd a tálat meleg helyre.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Amikor az olaj eléri a megfelelő hőmérsékletet, kanalazd bele a tésztát kis adagokban.
A tészta akkor jó, ha könnyedén esik a kanálból és a kekszek egyenletesen sülnek.
Süsd a malpuákat mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
Ne süsd túl a malpuákat, mert akkor szárazzá válhatnak. Figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg!
A kész malpuákat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Tálald melegen.
A malpua akkor lesz igazán finom, ha frissen és melegen tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.