Malpua narancsos ízesítéssel, meleg édesség narancshéjjal és szezámmaggal.

Malpua narancsos ízesítéssel

A malpua egy hagyományos indiai édesség, amelyet gyakran fogyasztanak fesztiválokon vagy különleges alkalmakon. A tészta lágy és fűszeres, a narancs pedig egy frissítő és édes jegyet ad a desszertnek. A malpua receptjét sokféleképpen elkészíthetjük, de a narancshéj és szezámmag kombinációja különleges ízt és textúrát ad az ételnek. A frissen sült malpua az egyik legnépszerűbb édesség Indiában, amelyet mindenki szívesen fogyaszt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 ml Tej
100 g Cukor
50 g Nádcukor
1 tk. Fekete szezámmag
1 db Narancs héja
1 tk. Fűszeres kardamom
2 ek. Olívaolaj
1 db Tojás
1 tk. Élesztő
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet és élesztőt egy kis tálban keverd össze, és hagyd felfutni 5-10 percig.

    Ellenőrizd, hogy a víz ne legyen túl forró, mert akkor elpusztíthatja az élesztőt.

    2

    A lisztet, cukrot és kardamomot keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá az élesztőt és az olívaolajat.

    A liszt és a cukor először nehezen fog összekeveredni, de a nedvesség hatására sima tésztát kapsz.

    3

    Add hozzá a narancshéjat és a fekete szezámmagot, majd jól keverd el.

    A narancshéj frissítő íze tökéletesen illik a fűszeres malpua tésztához.

    4

    A tésztát letakarva hagyd pihenni egy órán át, amíg a térfogata megduplázódik.

    Tartsd melegen a tésztát, hogy gyorsabban megkeljen. Ha hideg van, rakd a tálat meleg helyre.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Amikor az olaj eléri a megfelelő hőmérsékletet, kanalazd bele a tésztát kis adagokban.

    A tészta akkor jó, ha könnyedén esik a kanálból és a kekszek egyenletesen sülnek.

    6

    Süsd a malpuákat mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig oldalanként.

    Ne süsd túl a malpuákat, mert akkor szárazzá válhatnak. Figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg!

    7

    A kész malpuákat tedd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Tálald melegen.

    A malpua akkor lesz igazán finom, ha frissen és melegen tálalod.