Manakish csípős paprikával és szezámmaggal

Manakish csípős paprikával

A Manakish egy hagyományos közel-keleti étel, amelyet leginkább a Levant régióban fogyasztanak. Az étel eredetileg egyfajta fűszeres lepény, amelyet különféle feltétekkel díszítenek, mint például a fokhagyma, a zöld fűszerek és a csípős paprika. A Manakish különleges íze a fűszeres keverékeknek és a szezámmagnak köszönhető, amelyek gazdagítják az ételt. Ez a változat csípős paprikával és friss korianderrel még ínycsiklandóbbá válik. A Manakish ideális választás egy könnyű étkezéshez vagy akár egy gyors reggelihez is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tönkölyliszt
200 ml Víz
1 cs. Élesztő
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Csípős paprika
1 tk. Sumac fűszer
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet keverd össze az élesztővel és a sóval. Add hozzá az olívaolajat, majd apránként öntsd hozzá a vizet, és dagaszd a tésztát.

    A tésztát dagaszd simára, hogy ne legyenek benne csomók. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    A tésztát tedd egy meleg helyre, és hagyd pihenni 1-1.5 órán keresztül, amíg megduplázódik a térfogata.

    Takarhatod tiszta konyharuhával a tálat, hogy melegen tartsd a tésztát, így gyorsabban kel.

    3

    Amíg a tészta pihen, aprítsd fel a fokhagymát és a csípős paprikát. A csípős paprikát finomra vágd, hogy ne legyen túl domináns a csípőssége.

    A paprika mennyiségét ízlés szerint változtathatod, hogy a kívánt csípősséget elérd.

    4

    A megkelt tésztát oszd 4 egyenlő részre, és nyújtsd ki őket kör alakúra, kb. 1 cm vastagságúra.

    Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon le.

    5

    A kinyújtott tésztát helyezd sütőpapíros tepsibe. A fokhagymás, paprikás keveréket kend el a tészta tetején, majd szórd meg sumac fűszerrel, friss petrezselyemmel és szezámmaggal.

    Ne hagyd ki a sumac fűszert, mert az adja meg a Manakish egyedi ízét.

    6

    Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.

    A sütési idő a tészta vastagságától függ, ezért figyelj arra, hogy ne süsd túl.

    7

    Miután megsült, vágd fel és tálald melegen.

    A Manakish-t a legjobb frissen tálalni, de hidegen is finom marad.