A lisztet keverd össze az élesztővel és a sóval. Add hozzá az olívaolajat, majd apránként öntsd hozzá a vizet, és dagaszd a tésztát.
A tésztát dagaszd simára, hogy ne legyenek benne csomók. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet.
A tésztát tedd egy meleg helyre, és hagyd pihenni 1-1.5 órán keresztül, amíg megduplázódik a térfogata.
Takarhatod tiszta konyharuhával a tálat, hogy melegen tartsd a tésztát, így gyorsabban kel.
Amíg a tészta pihen, aprítsd fel a fokhagymát és a csípős paprikát. A csípős paprikát finomra vágd, hogy ne legyen túl domináns a csípőssége.
A paprika mennyiségét ízlés szerint változtathatod, hogy a kívánt csípősséget elérd.
A megkelt tésztát oszd 4 egyenlő részre, és nyújtsd ki őket kör alakúra, kb. 1 cm vastagságúra.
Használj lisztet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon le.
A kinyújtott tésztát helyezd sütőpapíros tepsibe. A fokhagymás, paprikás keveréket kend el a tészta tetején, majd szórd meg sumac fűszerrel, friss petrezselyemmel és szezámmaggal.
Ne hagyd ki a sumac fűszert, mert az adja meg a Manakish egyedi ízét.
Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz.
A sütési idő a tészta vastagságától függ, ezért figyelj arra, hogy ne süsd túl.
Miután megsült, vágd fel és tálald melegen.
A Manakish-t a legjobb frissen tálalni, de hidegen is finom marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.