Manakish sajttal, friss tavaszi hagymával, aranybarna tésztában

Manakish sajttal

A manakish egy tradicionális közel-keleti étel, amelyet gyakran reggelire vagy snackként fogyasztanak. A manakish egy ínycsiklandó sós pékáru, amelyet általában sajttal, zöldfűszerekkel és olívaolajjal készítenek. Az étel származása Libanonból és Szíriából ered, és ma már az egész Közel-Keleten népszerű étkezési forma. A sajtos manakish a legelterjedtebb változat, és tökéletes reggelire, akár egy könnyed étkezéshez vagy egy uzsonnához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fehér liszt
10 g Élesztő
300 ml Meleg víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Cukor
200 g Sajt (feta vagy mozzarella)
1 szál Tavaszi hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverjük össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy tálban. Adjunk hozzá meleg vizet, és keverjük össze, amíg a tészta össze nem áll.

    A víz ne legyen túl forró, hogy ne ölje meg az élesztőt. Langyos víz a legjobb.

    2

    A tésztát gyúrjuk simára és rugalmasra. Fedd le, és hagyjuk pihenni 1-1,5 órát, amíg a duplájára nem nő.

    A tészta pihenése segít az élesztőnek, hogy a manakish finom, puha legyen.

    3

    Közben készítsük elő a tölteléket: a sajtot reszeljük le, a tavaszi hagymát pedig apróra vágjuk.

    Használhatsz feta sajtot vagy mozzarellát, mindkettő jól illik a manakishhoz.

    4

    A tészta megkelt, most osszuk fel 6 egyenlő részre. Minden egyes tésztát formáljunk golyóvá, majd nyújtsuk ki kerek lapokká.

    Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy a manakish megtartja a puha belsőt.

    5

    Helyezd a kinyújtott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Az így előkészített tésztát szórjuk meg a reszelt sajttal, majd szórjuk meg a tavaszi hagymával.

    A hagyma friss ízt ad a sajtos manakishnak, és kiemeli az étel frissességét.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg egy csipet fűszerpaprikával és friss petrezselyemmel.

    A fűszerpaprika gazdagabbá teszi az ízeket, és színesebbé teszi az ételt.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd süssük a manakishokat 10-15 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.

    A sütés végén hagyjuk kicsit hűlni, hogy a sajtok ne folyjanak ki.