Keverjük össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót egy tálban. Adjunk hozzá meleg vizet, és keverjük össze, amíg a tészta össze nem áll.
A víz ne legyen túl forró, hogy ne ölje meg az élesztőt. Langyos víz a legjobb.
A tésztát gyúrjuk simára és rugalmasra. Fedd le, és hagyjuk pihenni 1-1,5 órát, amíg a duplájára nem nő.
A tészta pihenése segít az élesztőnek, hogy a manakish finom, puha legyen.
Közben készítsük elő a tölteléket: a sajtot reszeljük le, a tavaszi hagymát pedig apróra vágjuk.
Használhatsz feta sajtot vagy mozzarellát, mindkettő jól illik a manakishhoz.
A tészta megkelt, most osszuk fel 6 egyenlő részre. Minden egyes tésztát formáljunk golyóvá, majd nyújtsuk ki kerek lapokká.
Ne nyújtsd túl vékonyra a tésztát, hogy a manakish megtartja a puha belsőt.
Helyezd a kinyújtott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire. Az így előkészített tésztát szórjuk meg a reszelt sajttal, majd szórjuk meg a tavaszi hagymával.
A hagyma friss ízt ad a sajtos manakishnak, és kiemeli az étel frissességét.
Tálalás előtt szórjuk meg egy csipet fűszerpaprikával és friss petrezselyemmel.
A fűszerpaprika gazdagabbá teszi az ízeket, és színesebbé teszi az ételt.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd süssük a manakishokat 10-15 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
A sütés végén hagyjuk kicsit hűlni, hogy a sajtok ne folyjanak ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.