Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapoknak teljesen el kell merülniük a vízben, hogy egyenletesen puhuljanak meg.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Kevergesd folyamatosan a tejszínt, hogy a cukor ne égjen le az aljára.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint addig keverd, amíg teljesen fel nem oldódik, különben szemcsés marad a panna cotta.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés során használj finom szövésű szűrőt a legjobb eredmény eléréséhez.
Melegítsd fel a mandarinlevet enyhén, hogy selymesebb textúrát kapjon, majd hűtsd le.
A mandarinlevet ne forrald, mert elveszítheti az ízét. Csak melegítsd át.
Amikor a panna cotta megszilárdult, öntsd a mandarinlevet a tetejére, és egyenletesen oszd el.
A mandarinlevet csak akkor öntsd a panna cottára, ha már teljesen kihűlt.
Tálalás előtt díszítsd friss mandarinszeletekkel és opcionálisan egy kevés reszelt narancshéjjal.
A mandarinszeleteket hámozhatod is, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.