Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a kardamomot.
A fűszereket alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszoljanak el a tésztában.
Add hozzá a vajat, és morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes állagot nem kapsz.
A vaj legyen hideg, így könnyebben elmorzsolható a liszttel. Ha nincs időd, használhatsz késes aprítót is.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a tojást, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény. Csak addig gyúrd, amíg össze nem áll.
Takard le a tésztát, és hagyd pihenni 30 percig szobahőmérsékleten.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy négyzetekre.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen kiszáradhat sütés közben. A háromszög forma klasszikus, de bármilyen formát választhatsz.
Egy mély serpenyőben vagy edényben hevítsd fel az olajat közepesen forróra.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted egy kis darab tésztával: ha azonnal feljön és buborékok képződnek körülötte, akkor megfelelő a hőmérséklet. Ha túl forró az olaj, a mandazi kívül gyorsan megég, belül pedig nyers marad.
Süsd a mandazi darabokat az olajban 2-3 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert az olaj hőmérséklete leesik, és a mandazi nem lesz ropogós. Fordítsd meg őket sütés közben, hogy egyenletesen süljenek.
Papírtörlőre szedd ki őket, hogy a felesleges olajat leitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a mandazi kevésbé lesz zsíros.
Tálald porcukorral megszórva, vagy mártogasd édes szószokba.
A mandazi önmagában is finom, de porcukorral, mézzel, lekvárral vagy csokoládészósszal még ízletesebb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.