Mandelkubb gyöngycukorral, svéd édesség mandulás tésztából, gyöngycukorral a tetején

Mandelkubb gyöngycukorral

A mandelkubb egy hagyományos svéd édesség, amelyet gyakran készítenek különleges alkalmakra. Az édesség alapját a mandulaliszt adja, amely gazdag és ínycsiklandó ízt kölcsönöz neki. A gyöngycukorral való megszórás ropogós külsőt ad a süteményeknek, miközben a belső része puha és lágy marad. A mandelkubb a svéd konyha egyik legkedveltebb édessége, amely a világ minden táján népszerűvé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mandulaliszt
100 g Fehér cukor
100 g Vaj
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
100 g Liszt
2 ek. Gyöngycukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg, majd hagyd kicsit hűlni.

    A vajat ne melegítsd túl, hogy ne égjen meg.

    2

    A tojást verd fel a fehér cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.

    A tojás cukorral való felverése segít, hogy a tészta könnyedebb legyen.

    3

    Add hozzá az olvasztott vajat, a mandulalisztet, a lisztet és a sütőport, majd jól keverd össze.

    A mandulaliszt adja a tészta ízét és textúráját, ezért fontos, hogy ne hagyjuk ki.

    4

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd forgasd meg őket a gyöngycukorban.

    A gyöngycukor segít a mandelkubok külső rétegének ropogóssá tételében.

    5

    Helyezd a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180°C-on körülbelül 10-12 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Figyeld a sütést, mert a mandelkubok gyorsan elkészülnek.

    6

    Hagyd a mandelkubokat teljesen kihűlni, mielőtt tálalod.

    A kihűlés után a tészta még ízesebb és ropogósabb lesz.