A vajat olvaszd fel és keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval.
A vajat előre olvaszd fel, hogy könnyebben dolgozz vele, és egyenletesebben keveredjen el a cukorral.
Add hozzá a tojásokat a keverékhez, és jól keverd össze, amíg homogén nem lesz.
A tojásokat ne tegyük túl hidegként a tésztába, hogy könnyebben összeolvadjanak a hozzávalókkal.
A mandulalisztet és a búzalisztet keverd el egy tálban a sütőporral, majd add hozzá a vajas-tojásos keverékhez.
A lisztet először szitáld át, hogy elkerüld a csomókat, és biztosítsd a tészta sima állagát.
A tésztát jól dolgozd össze, amíg teljesen sima nem lesz. Ha szükséges, pihentesd egy kicsit a tésztát hűtőben.
A pihentetés segít, hogy a tészta kezelhetőbb legyen, és jobban formázható.
Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A golyók mérete segít eldönteni, hogy mennyi idő alatt sülnek meg a sütemények, így ha kisebb golyókat formálsz, gyorsabban megsülnek.
A manduladarabokat szórd a golyók tetejére, majd tedd a tepsit előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg aranybarna lesz.
Figyelj, hogy ne süsd túl a mandelkubbokat, mert a manduladarabok könnyen megéghetnek.
A sütemények elkészülte után hagyd őket hűlni, majd tálald őket frissen.
A mandelkubbok akkor a legfinomabbak, ha még langyosan fogyasztják őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.