Mandelkubb manduladarabokkal tálalva

Mandelkubb manduladarabokkal

A mandelkubb egy hagyományos svéd édesség, amely az édes mandulás tészta és a ropogós manduladarabok tökéletes kombinációját kínálja. Az édesség különösen népszerű a svéd ünnepi időszakokban, de egész évben élvezhetjük. A mandel - vagy mandulaliszt - a tészta alapját képezi, és segít a sütemények gazdag ízének megteremtésében. A svéd konyhában az ilyen típusú édességek a hagyományos receptjeik részeként váltak népszerűvé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Mandelbajt (mandulaliszt)
150 g Cukor
2 db Tojás
100 g Vaj
50 g Búzaliszt
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
80 g Manduladarabok
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel és keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval.

    A vajat előre olvaszd fel, hogy könnyebben dolgozz vele, és egyenletesebben keveredjen el a cukorral.

    2

    Add hozzá a tojásokat a keverékhez, és jól keverd össze, amíg homogén nem lesz.

    A tojásokat ne tegyük túl hidegként a tésztába, hogy könnyebben összeolvadjanak a hozzávalókkal.

    3

    A mandulalisztet és a búzalisztet keverd el egy tálban a sütőporral, majd add hozzá a vajas-tojásos keverékhez.

    A lisztet először szitáld át, hogy elkerüld a csomókat, és biztosítsd a tészta sima állagát.

    4

    A tésztát jól dolgozd össze, amíg teljesen sima nem lesz. Ha szükséges, pihentesd egy kicsit a tésztát hűtőben.

    A pihentetés segít, hogy a tészta kezelhetőbb legyen, és jobban formázható.

    5

    Formázz kis golyókat a tésztából, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A golyók mérete segít eldönteni, hogy mennyi idő alatt sülnek meg a sütemények, így ha kisebb golyókat formálsz, gyorsabban megsülnek.

    6

    A manduladarabokat szórd a golyók tetejére, majd tedd a tepsit előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg aranybarna lesz.

    Figyelj, hogy ne süsd túl a mandelkubbokat, mert a manduladarabok könnyen megéghetnek.

    7

    A sütemények elkészülte után hagyd őket hűlni, majd tálald őket frissen.

    A mandelkubbok akkor a legfinomabbak, ha még langyosan fogyasztják őket.