Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és az őrölt mandulát. Adj hozzá egy csipet sót, ha szeretnéd kiemelni az ízeket.
A száraz összetevőket mindig először keverd össze, így egyenletesebb lesz a tészta állaga.
Add hozzá a puha vajat, a tojást és a keserűmandula aromát, majd gyúrd össze a tésztát kézzel vagy robotgép dagasztókarjával, amíg egynemű, formázható állagot nem kapsz.
Ha a tészta túl ragacsos, tegyél hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kevés tejföl segíthet.
Formázz a tésztából kb. diónyi méretű golyókat, majd lapítsd kissé le őket. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A golyókat nedves kézzel formázd, így nem ragad a tészta a kezedhez.
Szórd meg a tetejüket durvára vágott mandulával, majd előmelegített, 180 °C-os sütőben süsd 12-15 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
Ne süsd túl – akkor jó, ha épp csak elkezd barnulni a széle.
Hagyd őket teljesen kihűlni, majd tálald tejföllel, amely kellemesen lágyítja az édességet és kiemeli a mandula aromáját.
A tejfölt hidegen, kis tálkában kínáld mellé, vagy finoman kanalazd a tetejükre tálaláskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.