Mandulalisztes citromtorta tálalva

Mandulalisztes citromtorta

A mandulalisztes citromtorta a könnyű és egészséges édességek tökéletes példája. A friss citrom íze és a mandulaliszt természetes édesége tökéletes harmóniát alkot ebben a desszertben. Ez a gluténmentes torta ideális választás családi összejövetelekre, ünnepi alkalmakra, vagy ha csak egy könnyű, de ízletes édességet szeretnénk készíteni. Az egyszerű elkészítési mód ellenére az eredmény mindig lenyűgöző.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Mandulaliszt
4 db Tojás
120 g Nádcukor
2 db Citromhéj
50 ml Citromlé
10 g Sütőpor
100 g Kókuszolaj
30 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megkönnyíti a torta formából való kivételét.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, a sütőport és a nádcukrot.

    Győződj meg róla, hogy a mandulaliszt friss, és nincs benne csomó. A sütőport egyenletesen keverd el a liszttel.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a kókuszolajat, a citromhéjat és a citromlevet.

    A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a torta könnyű és levegős legyen. Használj bio citromot a héjához, és alaposan mosd meg.

    4

    Lassan forgasd össze a száraz és nedves hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a mandulaliszt hajlamos rágóssá tenni a tésztát. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, végezz tűpróbát. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt porcukorral megszórnád és citromszeletekkel díszítenéd.

    A tortát rácson hagyd kihűlni, hogy ne párásodjon be. A porcukrot szitáld rá, hogy egyenletes legyen a réteg.

    7

    Tálalás előtt vágd szeletekre, és kínáld frissen facsart citromlével vagy tejszínhabbal.

    A frissen facsart citromlé kiemeli a torta ízét. A tejszínhabbal könnyedebb desszertet kapsz.