Mandulás-csokoládélikőrös keksz tálalva

Mandulás-csokoládélikőrös keksz

A mandulás-csokoládélikőrös keksz egy kifinomult sütemény, amely a ropogós mandula és a csokoládélikőr selymes aromájának tökéletes egyensúlyát kínálja. Ez a keksz ideális választás különleges alkalmakra vagy egy elegáns délutáni tea mellé. A csokoládélikőr nemcsak ízletesebbé teszi a süteményt, hanem gazdag textúrát is ad neki. Ha valami különleges, mégis könnyen elkészíthető süteményre vágysz, próbáld ki ezt a receptet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Finomliszt
150 g Vaj
80 g Porcukor
100 g Mandula
30 ml Csokoládélikőr
2 db Tojássárgája
1 tk. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a kekszek egyenletes sütéséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, ami segít a kekszeknek megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a porcukorral.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A habosítás során a vajba levegő kerül, ami könnyebbé és lágyabbá teszi a kekszeket.

    4

    Add hozzá a tojássárgáját és a csokoládélikőrt, majd keverd simára.

    A tojássárgája gazdagítja a tésztát, a csokoládélikőr pedig különleges ízt ad a kekszeknek. Ne keverd túl a tésztát ebben a szakaszban.

    5

    Fokozatosan dolgozd bele a száraz hozzávalókat, majd gyúrd össze a tésztát.

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ne gyúrd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek.

    6

    Aprítsd fel a mandulát és keverd a tésztába.

    A mandulát durvára aprítsd, hogy a kekszekben érezhetőek legyenek a darabok. A mandula megpirítása fokozhatja az ízét.

    7

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd ki őket.

    A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy a kekszek egyenletesen süljenek meg. A lapítás mértéke befolyásolja a kekszek végső állagát.

    8

    Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától és a kekszek méretétől. Figyeld a kekszeket, és vedd ki őket a sütőből, amint aranybarnák lesznek.

    9

    Hagyd kihűlni a kekszeket, majd tálald vagy tárold légmentesen zárható dobozban.

    A kekszeket hagyd a tepsin kihűlni, mielőtt áthelyezed őket, mert melegen könnyen törnek. A légmentesen zárható dobozban a kekszek hosszabb ideig frissek maradnak.