Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a kekszek egyenletes sütéséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában, ami segít a kekszeknek megemelkedni.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a porcukorral.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A habosítás során a vajba levegő kerül, ami könnyebbé és lágyabbá teszi a kekszeket.
Add hozzá a tojássárgáját és a csokoládélikőrt, majd keverd simára.
A tojássárgája gazdagítja a tésztát, a csokoládélikőr pedig különleges ízt ad a kekszeknek. Ne keverd túl a tésztát ebben a szakaszban.
Fokozatosan dolgozd bele a száraz hozzávalókat, majd gyúrd össze a tésztát.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ne gyúrd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek.
Aprítsd fel a mandulát és keverd a tésztába.
A mandulát durvára aprítsd, hogy a kekszekben érezhetőek legyenek a darabok. A mandula megpirítása fokozhatja az ízét.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd ki őket.
A golyók legyenek egyforma méretűek, hogy a kekszek egyenletesen süljenek meg. A lapítás mértéke befolyásolja a kekszek végső állagát.
Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütő típusától és a kekszek méretétől. Figyeld a kekszeket, és vedd ki őket a sütőből, amint aranybarnák lesznek.
Hagyd kihűlni a kekszeket, majd tálald vagy tárold légmentesen zárható dobozban.
A kekszeket hagyd a tepsin kihűlni, mielőtt áthelyezed őket, mert melegen könnyen törnek. A légmentesen zárható dobozban a kekszek hosszabb ideig frissek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.