Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a scone-ok leragadjanak a tepsire.
Egy nagy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Ügyelj arra, hogy a mandulaliszt és a kókuszliszt is friss legyen, a legjobb íz eléréséhez.
Egy másik edényben keverd össze a mandulavajat, a mézet, a kókusztejet és a tojásokat, majd dolgozd simára.
Ha a mandulavaj túl sűrű, melegítsd meg egy kicsit, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak amíg össze nem áll, különben a scone kemény lehet.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
Paleo receptekhez használj mandulalisztet a nyújtáshoz, hogy ne ragadjon a tészta.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, majd szórd meg a tetejüket szeletelt mandulával.
A szeletelt mandulát enyhén megnyomkodhatod a scone-ok tetején, hogy ne essenek le sütés közben.
Süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek, majd hagyd hűlni pár percig.
Figyeld a sütőt, mert a paleo lisztek hamarabb megéghetnek.
Tálald frissen, és kínálj mellé egy kis extra mézet vagy mandulavajat.
A scone-okat tárolhatod légmentesen záródó dobozban, de a frissen sütött a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.