Ha nem előre pirított mandulát használsz, egy száraz serpenyőben közepes lángon pirítsd aranybarnára. Kevergesd gyakran, hogy ne égjen meg. Hagyd teljesen kihűlni.
A mandulát folyamatosan kevergetve pirítsd, mert könnyen megég. Akkor jó, ha illatos és aranybarna.
Verd fel a jól lehűtött habtejszínt kemény habbá. Tipp: A tál és a habverő legyen hűtött, így gyorsabban elérhető a stabil habos állag.
Ha nincs időd hűteni a tálat és a habverőt, tedd be őket 10-15 percre a fagyasztóba.
Egy külön tálban keverd össze a sűrített tejet, cukrot, mandulakivonatot, és a pirított mandula felét. A másik felét tedd félre a tálaláshoz.
A mandulakivonat helyett használhatsz mandulalikőrt is, ha szeretnél egy erőteljesebb ízt.
Óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a mandulás alapba, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab. Ettől lesz könnyű és légies a parfé.
A tejszínt spatulával, lentről felfelé mozdulatokkal forgasd bele, hogy a hab ne essen össze.
Öntsd a masszát formákba vagy poharakba, simítsd el a tetejét, fedd le fóliával, és helyezd a fagyasztóba legalább 6 órára, de még jobb, ha egy éjszakán át hagyod dermedni.
A fólia megakadályozza, hogy a parfé tetején jégkristályok képződjenek.
Tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben kanalazható legyen. Szórd meg a tetejét a félretett pirított mandulával, és igény szerint kevés tejszínhabot is adhatsz hozzá.
Ha nagyon kemény a parfé, márts egy kést forró vízbe, és azzal vágj szeleteket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.