Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába.
Válaszd szét a tojásokat. A sárgákat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
A tojásfehérjék tisztának és zsírmentesnek kell lenniük a kemény hab eléréséhez. A tojássárgákat addig keverd, amíg világos és habos nem lesz.
Add hozzá a lisztet, mandulalisztet, sütőport és csipet sót, majd keverd simára a masszát.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomókat. Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztába.
A tojásfehérjéket addig verd, amíg kemény csúcsokat nem tartanak. Óvatosan forgasd a tésztába, hogy megőrizd a levegősségét.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a tortára. Ha a teteje aranybarna, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán jön ki, akkor megsült. A tortát teljesen hagyd kihűlni, mielőtt felvágnád.
A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd bele a puncs aromát.
A tejszínt hidegen verd fel, hogy keményebb legyen a hab. A puncs aromát óvatosan adagold, nehogy túl intenzív legyen.
Vágd a piskótát rétegekre, és kend meg a puncsos tejszínhabbal minden réteget.
A piskótát éles késsel vagy tortavágóval vágd rétegekre. A tejszínhabot egyenletesen kend el a rétegeken.
A torta oldalát és tetejét is vond be a krémmel, majd szórd meg a mandulaszeletekkel.
A torta oldalát és tetejét egyenletesen vond be a krémmel. A mandulaszeleteket pirítsd meg enyhén, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Hűtsd a tortát legalább 2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. A tortát légmentesen zárd le, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.