Mandulás Yukgaejang, koreai marhahúsos tészta leves mandulával és friss tojással

Mandulás Yukgaejang

A Yukgaejang egy klasszikus koreai étel, amelyet gyakran fogyasztanak télen, hogy felmelegítse a testet és a lelket. A mandulás változat gazdag marhahúsos alapban készült, amit a mandula, póréhagyma, fokhagyma és szójaszósz tesz igazán különlegessé. A leves tápanyagokban gazdag, frissítő ízekkel és egy könnyed pikáns ízjeggyel, amit a chili és a friss tojás ad hozzá.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Marhahús
50 g Mandula
1 szál Póréhagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
1500 ml Víz
2 db Tojás
1 tk. Szezámmag
1 db Piros chili
1 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst főzzük meg forró vízben 1-1,5 órán keresztül, amíg megpuhul. Ha szükséges, távolítsuk el a habot a víz felszínéről.

    A marhahús gyorsabb megpuhításához használhatunk gyorsfőzőt.

    2

    A főtt marhahúst szűrjük le, majd szedjük le a csontjáról és apró darabokra vágjuk.

    A marhahúst óvatosan vágjuk, hogy a szálak szépen elváljanak.

    3

    A mandulát pirítsuk meg egy száraz serpenyőben 3-5 percig, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    A mandulát ne pirítsuk túl, mert megkeseredhet.

    4

    A póréhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük fel, majd egy serpenyőben a szezámolajjal pirítsuk meg őket.

    A póréhagyma finom ízt ad a levesnek, de ne pirítsuk túl, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Adjuk hozzá a főtt marhahúst a serpenyőhöz, majd öntsük rá a szójaszószt, és pirítsuk még 5-10 percig.

    A szójaszósz és a szezámolaj adja a leves jellegzetes ízét, ezért ne spóroljunk velük!

    6

    Tegyük a főtt marhahúst és a póréhagymát a levesbe, majd adjunk hozzá vizet és főzzük 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A leves állaga függ a víz mennyiségétől, ha gazdagabb levesre vágyunk, kevesebb vizet öntsünk.

    7

    Adjuk hozzá a szárított tengeri algát (miyeok), a friss zöldhagymát és a piros chili szeleteket a leveshez, és főzzük 5-10 percig.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatjuk, hogy ne legyen túl erős.

    8

    A főtt tojásokat tegyük a levesbe, majd szórjuk meg szezámmaggal és tálaljuk forrón.

    A főtt tojás egy extra fehérjét ad a leveshez, amitől még gazdagabbá válik.