A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a tej felével, amíg megpuhul.
A rizs főzését lassú tűzön végezd, hogy ne égjen le.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet és folytasd a főzést alacsony hőmérsékleten.
Ha túl sűrűsödik, egy kis extra tejet adhatsz hozzá.
Adjuk hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzzük tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A kardamom egy finom fűszeres ízt ad, amely jól illik a mangóhoz.
A mangót hámozd meg, és pürésítsd egy turmixgépben, majd add hozzá a rizses keverékhez.
A mangó érettsége nagyon fontos, hogy édes és krémes legyen.
Adjuk hozzá a rózsavizet, és keverjük jól össze, hogy minden íz összeérjen.
A rózsavíz virágos, friss ízt ad, ami kiemeli a mangó édességét.
Tedd hűlni, majd tálald friss mandulával díszítve.
A mangós kheer hidegen a legfinomabb, tálalás előtt érdemes a hűtőben pihentetni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.