Mango kheer desszert mandul谩val 茅s kardamommal d铆sz铆tve

Mango Kheer

A Mango Kheer az indiai konyha egyik legn茅pszer疟bb desszertje, amely a tej, mang贸 茅s kardamom k眉l枚nleges kombin谩ci贸j谩b贸l k茅sz眉l. Az autentikus kulfihoz hasonl贸an a Mango Kheer is gazdag, f疟szeres 铆zeivel a helyiek kedvence. Az 茅tel t枚rt茅nete az indiai szubkontinens k眉l枚nb枚z艖 r茅szeire ny煤lik vissza, 茅s az 眉nnepi 茅tkez茅sek elengedhetetlen r茅sze volt. A mang贸 frissess茅ge 茅s 茅des 铆ze t枚k茅letes harm贸ni谩t alkot a kardamom 茅s a r贸zsav铆z f疟szeres jegyeivel.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
1 db Mang贸
0.5 tk. Kardamom
1 ek. R贸zsav铆z
50 g Mandula

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd f艖zd meg a tej fel茅vel, am铆g megpuhul.

    A rizs f艖z茅s茅t lass煤 t疟z枚n v茅gezd, hogy ne 茅gjen le.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozz谩 a marad茅k tejet 茅s folytasd a f艖z茅st alacsony h艖m茅rs茅kleten.

    Ha t煤l s疟r疟s枚dik, egy kis extra tejet adhatsz hozz谩.

    3

    Adjuk hozz谩 a cukrot 茅s a kardamomot, 茅s f艖zz眉k tov谩bb, am铆g a cukor teljesen felold贸dik.

    A kardamom egy finom f疟szeres 铆zt ad, amely j贸l illik a mang贸hoz.

    4

    A mang贸t h谩mozd meg, 茅s p眉r茅s铆tsd egy turmixg茅pben, majd add hozz谩 a rizses kever茅khez.

    A mang贸 茅retts茅ge nagyon fontos, hogy 茅des 茅s kr茅mes legyen.

    5

    Adjuk hozz谩 a r贸zsavizet, 茅s keverj眉k j贸l 枚ssze, hogy minden 铆z 枚ssze茅rjen.

    A r贸zsav铆z vir谩gos, friss 铆zt ad, ami kiemeli a mang贸 茅dess茅g茅t.

    6

    Tedd h疟lni, majd t谩lald friss mandul谩val d铆sz铆tve.

    A mang贸s kheer hidegen a legfinomabb, t谩lal谩s el艖tt 茅rdemes a h疟t艖ben pihentetni.