Mango kheer desszert mandulával és kardamommal díszítve

Mango Kheer

A Mango Kheer az indiai konyha egyik legnépszerűbb desszertje, amely a tej, mangó és kardamom különleges kombinációjából készül. Az autentikus kulfihoz hasonlóan a Mango Kheer is gazdag, fűszeres ízeivel a helyiek kedvence. Az étel története az indiai szubkontinens különböző részeire nyúlik vissza, és az ünnepi étkezések elengedhetetlen része volt. A mangó frissessége és édes íze tökéletes harmóniát alkot a kardamom és a rózsavíz fűszeres jegyeivel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
1 db Mangó
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a tej felével, amíg megpuhul.

    A rizs főzését lassú tűzön végezd, hogy ne égjen le.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet és folytasd a főzést alacsony hőmérsékleten.

    Ha túl sűrűsödik, egy kis extra tejet adhatsz hozzá.

    3

    Adjuk hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzzük tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A kardamom egy finom fűszeres ízt ad, amely jól illik a mangóhoz.

    4

    A mangót hámozd meg, és pürésítsd egy turmixgépben, majd add hozzá a rizses keverékhez.

    A mangó érettsége nagyon fontos, hogy édes és krémes legyen.

    5

    Adjuk hozzá a rózsavizet, és keverjük jól össze, hogy minden íz összeérjen.

    A rózsavíz virágos, friss ízt ad, ami kiemeli a mangó édességét.

    6

    Tedd hűlni, majd tálald friss mandulával díszítve.

    A mangós kheer hidegen a legfinomabb, tálalás előtt érdemes a hűtőben pihentetni.