Egy kis lábasban keverd össze a mangópürét, a lime levét és a mézet.
A mangópüré legyen sima, ne tartalmazzon darabokat. Ha nincs kész mangópüréd, turmixolj össze friss vagy fagyasztott mangót.
Add hozzá a chili pelyhet, a reszelt gyömbért és a szójaszószt, majd keverd simára.
A chili pehely mennyiségével szabályozhatod a szósz csípősségét. A gyömbért reszeld finomra, hogy ne legyen szálas.
Öntsd hozzá a vizet, és főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. A szósz akkor jó, ha bevonja a kanalat.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá az aprított koriandert.
A koriandert frissen aprítsd fel, és csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az ízét.
Tálald grillezett csirke, hal vagy sült zöldségek mellé.
A szósz hidegen és melegen is finom. Hűtőben légmentesen záródó edényben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.