Mangós lime szósz tálalva grillezett csirke mellé

Mangós lime szósz

A mangós lime szósz a trópusi ízek friss és pikáns találkozása, amely bármely étkezést különlegessé tesz. A mangó édes aromáját a lime savassága és a chili tüzes ereje egészíti ki, míg a gyömbér és a koriander egyedi mélységet ad az ízvilágnak. Ez a szósz tökéletes választás grillezett csirke vagy halételek mellé, de akár tavaszi tekercsekhez vagy salátákhoz is kiváló. Könnyen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi az ínyenceket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 17 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss mangó (pürésítve)
20 ml Friss lime leve
20 g Méz
1 tk. Chilipehely
5 g Gyömbér (frissen reszelve)
10 ml Szójaszósz
30 ml Víz
5 g Friss koriander (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábasban keverd össze a mangópürét, a lime levét és a mézet.

    A mangópüré legyen sima, ne tartalmazzon darabokat. Ha nincs kész mangópüréd, turmixolj össze friss vagy fagyasztott mangót.

    2

    Add hozzá a chili pelyhet, a reszelt gyömbért és a szójaszószt, majd keverd simára.

    A chili pehely mennyiségével szabályozhatod a szósz csípősségét. A gyömbért reszeld finomra, hogy ne legyen szálas.

    3

    Öntsd hozzá a vizet, és főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. A szósz akkor jó, ha bevonja a kanalat.

    4

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá az aprított koriandert.

    A koriandert frissen aprítsd fel, és csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az ízét.

    5

    Tálald grillezett csirke, hal vagy sült zöldségek mellé.

    A szósz hidegen és melegen is finom. Hűtőben légmentesen záródó edényben tárolhatod.