A maracuja levét facsard ki, hogy friss maracuja levet kapj.
Ha nincs friss maracujád, használhatsz 100%-os maracuja levet is, de a friss íze intenzívebb.
A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.
A minél habosabb tojássárgája-cukor keverék a parfé könnyedségének kulcsa.
Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel a maracuja levet. Amikor forrni kezd, öntsd a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a tojások kicsapódását.
A maracuja levét óvatosan melegítsd, nehogy leégjen. A folyamatos keverés elengedhetetlen.
A maracuja-tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és kicsit krémes állagú lesz.
A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját. Vigyázz, nehogy túl sűrű legyen, mert akkor a parfé túl tömör lesz.
A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy kemény habbá verhető legyen.
Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a maracuja-tojásos keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze könnyed állagát.
A tejszínt több részletben forgasd a maracuja-tojásos keverékbe, hogy minél könnyebb maradjon a végeredmény.
A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.
A fagyasztási idő függ a fagyasztó teljesítményétől. Ha szilikon formát használsz, könnyebb lesz kifordítani a parfé.
Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.
A parfé tetejét díszítheted maracuja magokkal, tejszínhabbal vagy csokoládéforgáccsal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.