Maracujás parfé tálalva

Maracujás parfé

A maracujás parfé egy frissítő és krémes desszert, amely a maracuja édes ízét és a tejszín finom krémességét egyesíti. A parfé egy klasszikus trópusi desszert, amely a citrusos ízek szerelmeseinek készült. Képzeld el, ahogy a maracuja friss íze keveredik a krémes tejszínnel, miközben a parfé selymes textúrája szétárad a szádban. A parfé titka a maracujás püré ízében rejlik, amely a desszert természetes édességét és gazdag ízét adja. Tálalhatod bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés friss menta levelekkel is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
100 g Porcukor
100 ml Maracuja lé
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A maracuja levét facsard ki, hogy friss maracuja levet kapj.

    Ha nincs friss maracujád, használhatsz 100%-os maracuja levet is, de a friss íze intenzívebb.

    2

    A tojássárgáját verd habosra a porcukorral, amíg világos, habos krémet nem kapsz.

    A minél habosabb tojássárgája-cukor keverék a parfé könnyedségének kulcsa.

    3

    Egy kis lábosban, közepes lángon, melegítsd fel a maracuja levet. Amikor forrni kezd, öntsd a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy elkerüld a tojások kicsapódását.

    A maracuja levét óvatosan melegítsd, nehogy leégjen. A folyamatos keverés elengedhetetlen.

    4

    A maracuja-tojásos keveréket tedd vissza a tűzhelyre, és folyamatosan keverd, amíg a keverék besűrűsödik és kicsit krémes állagú lesz.

    A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját. Vigyázz, nehogy túl sűrű legyen, mert akkor a parfé túl tömör lesz.

    5

    A tejszínt egy másik tálban verd fel kemény habbá. Ügyelj rá, hogy ne legyen túlválasztott, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie ahhoz, hogy kemény habbá verhető legyen.

    6

    Lassan és óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt a maracuja-tojásos keverékbe. A spatulát használva ügyelj arra, hogy ne törjön össze a hab, és megőrizze könnyed állagát.

    A tejszínt több részletben forgasd a maracuja-tojásos keverékbe, hogy minél könnyebb maradjon a végeredmény.

    7

    A kész keveréket öntsd egy tálba vagy egy szilikon formába, majd tedd a mélyhűtőbe. Minimum 4-6 órát hagyd fagyasztani, de az ízek még jobban összeérnek, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

    A fagyasztási idő függ a fagyasztó teljesítményétől. Ha szilikon formát használsz, könnyebb lesz kifordítani a parfé.

    8

    Tálalás előtt 5 perccel vedd ki a parfé formát a fagyasztóból, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Egy meleg vízbe mártott késsel könnyedén vághatsz a parféba.

    A parfé tetejét díszítheted maracuja magokkal, tejszínhabbal vagy csokoládéforgáccsal.