Marha Bulgogi Sz贸jasz贸sszal koreai st铆lus煤 茅tel t谩lalva

Marha Bulgogi Sz贸jasz贸sszal

A Bulgogi a koreai konyha egyik legismertebb 茅tel茅nek sz谩m铆t, amely marhah煤sb贸l k茅sz眉l, 茅s f疟szeres sz贸jasz贸szban p谩colj谩k. A Marha Bulgogi Sz贸jasz贸sszal v谩ltozata a hagyom谩nyos bulgogi 铆zeket 枚tv枚zi a sz贸jasz贸sz gazdag, s贸s 铆z茅vel, amely egy k眉l枚nleges 茅s 铆nycsikland贸 茅lm茅nyt ny煤jt. Ez az 茅tel t枚k茅letes v谩laszt谩s, ha valami gyors 茅s finom vacsor谩t szeretn茅l k茅sz铆teni.

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Marhah煤s (karaj vagy lapocka, v茅kony szeletekre v谩gva)
3 ek. Sz贸jasz贸sz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szez谩molaj
3 gerezd Fokhagyma (apr贸ra v谩gva)
1 ek. Friss gy枚mb茅r (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karik谩zva)
1 tk. Szez谩mmag (pir铆tva)
2 ek. Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Sz贸jaSz贸ja

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A marhah煤st v茅kony szeletekre v谩gd fel, 眉gyelj arra, hogy egyenletesen vastag szeletek legyenek, hogy k枚nnyebben meg tudjunk s眉tni.

    Ha neh茅zs茅get okoz a h煤s szeletel茅se, tedd egy f茅l 贸r谩ra a fagyaszt贸ba, hogy k枚nnyebben v谩gd fel.

    2

    K茅sz铆tsd el a p谩cot: egy t谩lban keverd 枚ssze a sz贸jasz贸szt, barna cukrot, szez谩molajat, reszelt gy枚mb茅rt, fokhagym谩t 茅s a gochujangot.

    A gochujang chili paszta er艖sen cs铆p艖s, ha nem szereted a t煤l cs铆p艖s 茅telt, cs枚kkentsd a mennyis茅g茅t.

    3

    A szeletelt marhah煤st tedd a p谩cba, 茅s alaposan forgasd meg, hogy minden szelet j贸l bevon贸djon a f疟szeres kever茅kkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a h煤s 谩tvegye az 铆zeket.

    Ha van id艖d, pihentesd a h煤st ak谩r egy 贸r谩n kereszt眉l, 铆gy az 铆zek m茅g intenz铆vebbek lesznek.

    4

    A hagym谩t karik谩zd fel, majd egy serpeny艖ben meleg铆ts olajat k枚zepes l谩ngon. Tedd bele a hagym谩t, 茅s pir铆tsd 2-3 percig, am铆g enyh茅n megpuhul.

    A hagym谩t ne pir铆tsd t煤l, mert megkem茅nyedhet. Ink谩bb csak enyh茅n 眉vegesedjen.

    5

    A marhah煤st rakd a serpeny艖be, 茅s folyamatos keverget茅s mellett s眉sd meg. 脺gyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az 枚sszes h煤st, hogy a h煤s sz茅p pirult legyen.

    Ne pr贸b谩ld egyszerre t煤l sok h煤st a serpeny艖be tenni, mert akkor nem fog sz茅pen megpirulni.

    6

    Amikor a h煤s sz茅pen megpirult, sz贸rd meg pir铆tott szez谩mmaggal, 茅s keverd 枚ssze.

    A szez谩mmag ropog贸s text煤r谩t ad az 茅telnek, 茅s kiemeli a f疟szeres 铆zeket.

    7

    T谩lald melegen, 茅s sz贸rd meg m茅g egy kev茅s pir铆tott szez谩mmaggal, hogy m茅g 铆nycsikland贸bb legyen.

    A friss szez谩mmag seg铆t a f疟szerek kiemel茅s茅ben 茅s a text煤ra gazdag铆t谩s谩ban.