Marmitako de atún, egy tálban tálalva, friss tonhallal és zöldségekkel

Marmitako de atún

A Marmitako de atún egy hagyományos spanyol étel, amely a baszk konyhából származik. A gazdag, ínycsiklandó leves tonhalkockákkal, zöldségekkel és burgonyával készül. Az étel a tenger gyümölcsei és a föld ízvilágát ötvözi, és rendkívül tápláló. A Marmitako nemcsak ízletes, de egyszerűen elkészíthető, és remek választás egy különleges vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tonhal (friss vagy konzerv)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
2 db Paradicsom
4 db Krumpli
2 ek. Kókuszolaj
500 ml Fűszeres zöldség alaplé
100 ml Fehérbor
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonhalat szeleteld fel kisebb darabokra, és ha konzervet használsz, csepegtesd le jól.

    A friss tonhal egyenletesebb textúrát ad, de a konzerv tonhal is jó választás gyorsabb elkészítéshez.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és a paradicsomot kockázd fel.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban és egyenletesebben főnek.

    3

    A kókuszolajat egy nagy lábasban hevítsd fel, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd őket további 5 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    Ha a paradicsom nem enged elég levet, egy kevés vizet is hozzáadhatsz.

    5

    A krumplit hámozd meg, és vágd fel kisebb kockákra. Tedd hozzá a zöldségekhez, és öntsd fel a fehérborral.

    A fehérbor mélyíti az ízeket, de ha nem kedveled, vízzel is pótolhatod.

    6

    Öntsd hozzá a fűszeres zöldség alaplevet, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A levesben lévő zöldségek minél tovább főnek, annál gazdagabbá válik az íze.

    7

    Amikor a krumpli megpuhult, add hozzá a tonhalat és főzd még 5-7 percig.

    A tonhal ne főjön túl sokáig, mert akkor szálas és száraz lesz.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal.

    A friss petrezselyem egy friss ízt ad, és szép színt is biztosít az ételnek.