A szárított chilit áztasd forró vízbe 10 percig, hogy megpuhuljon.
Ha a chilit hosszabb ideig áztatod, kevésbé lesz csípős.
Aprítsd fel a fokhagymát, és pirítsd meg egy serpenyőben kevés olívaolajjal, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz!
Tegyél minden hozzávalót - az áztatott chilit, pirított fokhagymát, olívaolajat, római köményt, koriandert, paprikaport, sót és citromlevet - egy turmixgépbe.
A chili áztatási ideje befolyásolja a szósz végső csípősségét. Minél tovább áztatod, annál csípősebb lesz. A pirított fokhagyma intenzívebb ízt ad a szósznak. A turmixolás során időnként állítsd meg a gépet, és kapard le az oldalára tapadt hozzávalókat, hogy minden egyenletesen keveredjen össze.
Pépesítsd a keveréket, amíg sima, krémes állagot nem kapsz. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés áztató vizet.
Az áztató vizet óvatosan adagold, nehogy túl híg legyen a szósz.
Töltsd a szószt egy légmentesen zárható üvegbe, és tárold hűtőben. Az ízek az idő múlásával még jobban összeérnek.
A légmentesen zárható üveg segít megőrizni a szósz frissességét és ízét.
Használhatod grillezett húsok, kuszkusz vagy friss kenyér mellé.
Kísérletezz bátran, és használd a szószt a kedvenc ételeidhez!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.