Martabak manis banánnal tálalva

Martabak manis banánnal

A Martabak manis egy népszerű indonéz édesség, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. Az édes tészta belsejében gyakran található különféle töltelékek, például csokoládé, banán vagy sajt. Ez a recept az egyik legkedveltebb változatot mutatja be, amelyben a banán édes íze és a karamellizált cukor különleges élményt nyújt. A martabak manis tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra vagy egy finom édesség után.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér liszt
10 g Élesztő
2 ek. Cukor
200 ml Tej
1 db Tojás
100 ml Víz
2 db Banán
1 tk. Fahéj
2 ek. Margarín
2 ek. Cukor (a tetejére)
3 ek. Sűrített tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg, és add hozzá az élesztőt és 1 evőkanál cukrot. Keverd el, és hagyd 10 percig pihenni, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A langyos tej segíti az élesztőt abban, hogy gyorsan aktiválódjon, ha túl forró, akkor az élesztő elpusztulhat.

    2

    A lisztet tedd egy tálba, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket, a tojást és a vizet. Keverd simára, és hagyd pihenni 1 órán át, amíg a tészta megkel.

    A pihenő idő alatt a tészta könnyen megnöveli a térfogatát, ezért fontos, hogy hagyd pihenni kellő ideig.

    3

    A banánokat hámozd meg, és vágd kis szeletekre.

    A banánokat ne vágd túl vékonyra, hogy ne szétmálljanak sütés közben.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel, és olvaszd fel benne a margarint. Öntsd bele a megkelt tésztát, és süsd közepes lángon. Amikor a teteje elkezd megkeményedni, forgasd meg, és süsd a másik oldalát is.

    A tészta vastagságát szabályozhatod, ha kevesebb tésztát öntesz a serpenyőbe.

    5

    Amikor mindkét oldala szépen megsült, tedd a martabakot egy tányérra. Szórd meg a tetejét a cukorral, és öntsd rá a sűrített tejet.

    A cukor karamellizálódni fog a forró tésztán, így édes és ropogós textúrát ad.

    6

    A banán szeleteket oszd el a martabak közepén, majd hajtsd félbe.

    A banán adja meg az étel édességét és krémességét, de ügyelj arra, hogy ne rakj túl sokat, hogy ne folyjék ki sütés közben.

    7

    Tálald az elkészült martabakot, és élvezd a finom édes falatokat!

    A martabak manis a legfinomabb, ha frissen, még melegen fogyasztod.