Martini koktél olívabogyóval díszítve

Martini

A Martini az egyik legikonikusabb koktél, amely a gin és a vermut tökéletes harmóniáját kínálja. Ez az ital az elegancia és a kifinomultság szimbóluma, amelyet gyakran társítanak különleges eseményekhez és ünnepi alkalmakhoz. Az olívabogyó nemcsak díszítés, hanem az ital ízvilágának kiegészítője is, amely még különlegesebbé teszi ezt a klasszikus koktélt.

Előkészület 3 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 3 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
60 ml Gin
10 ml Száraz vermut
5 db Jégkocka
1 db Olívabogyó (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverőpoharat tölts meg jéggel.

    A Martini elkészítésénél a jég minősége kulcsfontosságú. Használj nagy, tiszta jégkockákat, hogy minimalizáld az olvadást és a hígulást.

    2

    Öntsd a keverőpohárba a gint és a száraz vermutot.

    A gin és vermut aránya ízlés kérdése. A klasszikus Martini 6:1 arányú gin:vermut, de sokan szeretik az 5:1 vagy 4:1 arányt is. A száraz vermut legyen friss, mert a felbontás után hamar megváltozik az íze.

    3

    Keverd össze az italokat egy kanál segítségével, hogy jól lehűljenek.

    Keverd óvatosan, de alaposan, legalább 20-30 másodpercig, hogy az ital megfelelően lehűljön, de ne híguljon túl. A cél, hogy a hozzávalók összeérjenek anélkül, hogy a jég túl sokat olvadna.

    4

    Szűrd le az italt egy hűtött martinis pohárba.

    A martinis poharat előre hűtsd le a hűtőben vagy fagyasztóban. Szűréskor használj finom szűrőt, hogy a jégdarabok ne kerüljenek a pohárba.

    5

    Díszítsd a poharat egy olívabogyóval, és tálald azonnal.

    A Martini-t hagyományosan olívabogyóval díszítik, de használhatsz citromhéjat is, ha frissebb ízt szeretnél. Az olívabogyó legyen minőségi, lehetőleg sós lében eltett.