Egy keverőpoharat tölts meg jéggel.
A Martini elkészítésénél a jég minősége kulcsfontosságú. Használj nagy, tiszta jégkockákat, hogy minimalizáld az olvadást és a hígulást.
Öntsd a keverőpohárba a gint és a száraz vermutot.
A gin és vermut aránya ízlés kérdése. A klasszikus Martini 6:1 arányú gin:vermut, de sokan szeretik az 5:1 vagy 4:1 arányt is. A száraz vermut legyen friss, mert a felbontás után hamar megváltozik az íze.
Keverd össze az italokat egy kanál segítségével, hogy jól lehűljenek.
Keverd óvatosan, de alaposan, legalább 20-30 másodpercig, hogy az ital megfelelően lehűljön, de ne híguljon túl. A cél, hogy a hozzávalók összeérjenek anélkül, hogy a jég túl sokat olvadna.
Szűrd le az italt egy hűtött martinis pohárba.
A martinis poharat előre hűtsd le a hűtőben vagy fagyasztóban. Szűréskor használj finom szűrőt, hogy a jégdarabok ne kerüljenek a pohárba.
Díszítsd a poharat egy olívabogyóval, és tálald azonnal.
A Martini-t hagyományosan olívabogyóval díszítik, de használhatsz citromhéjat is, ha frissebb ízt szeretnél. Az olívabogyó legyen minőségi, lehetőleg sós lében eltett.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.