Masala pancake fűszeres indiai ízvilággal tálalva

Masala pancake

A Masala pancake egy hagyományos indiai ihletésű palacsinta, amely csicseriborsólisztből készül, és tele van fűszeres aromákkal. Az indiai konyha egyik alapanyaga a csicseriborsóliszt, amely gluténmentes és fehérjedús alternatívát kínál a hagyományos palacsintákhoz. A masala pancake tökéletes reggeli vagy snack, mivel könnyen elkészíthető, és különféle chutney-kkal vagy joghurtos mártogatóval tálalható. A kömény, a kurkuma és a garam masala mély, fűszeres ízt kölcsönöz ennek az egyszerű, mégis tápláló ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsóliszt
250 ml Víz
1 db Hagyma (aprítva)
1 db Paradicsom (aprítva)
1 db Zöld chili (aprítva, opcionális)
10 g Korianderlevél (aprítva)
1 tk. Gyömbér (reszelve)
1 tk. Kömény (őrölt)
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk. Garam masala
0.5 tk.
20 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, a köményt, a kurkumát, a garam masalát és a sót.

    A csicseriborsóliszt adja a palacsinta alapját, a fűszerek pedig a jellegzetes ízét. Ha nincs garam masalád, helyettesítheted más indiai fűszerkeverékkel.

    2

    Add hozzá az aprított hagymát, paradicsomot, zöld chilit, korianderlevelet és reszelt gyömbért.

    A zöldségek frissességet és textúrát adnak a palacsintának. A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.

    3

    Fokozatosan önts hozzá vizet, és keverd csomómentes, sűrű tésztává.

    A vizet apránként adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. A tésztának sűrűnek kell lennie, hogy ne folyjon szét a serpenyőben.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd meg az olajat. Ha túl forró, a palacsinta hamar megéghet.

    5

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és terítsd el egyenletesen.

    A palacsintának vékonyabbnak kell lennie, mint egy hagyományos palacsintának. Ha túl vastag, nehezen sül át.

    6

    Süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarnára pirul.

    Ha a szélei kezdenek barnulni, akkor ideje megfordítani.

    7

    Fordítsd meg a palacsintát, és süsd további 1-2 percig, amíg teljesen átsül.

    Nyomkodd le a palacsintát egy spatulával, hogy egyenletesen süljön át.

    8

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.

    Ha szükséges, adj hozzá több olajat a serpenyőbe.

    9

    Tálald frissen, chutney-val vagy joghurtos mártogatóval.

    A palacsintát kínálhatod önmagában is, de chutney-val vagy joghurtos mártogatóval még ízletesebb.