Masala thepla, indiai fűszeres lepény friss korianderrel tálalva

Masala Thepla

A masala thepla egy tradicionális indiai étel, amely a gujarati konyhából származik. Az étel egy fűszeres lepény, amelyet különféle zöldségekkel és fűszerekkel készítenek, majd tepsiben vagy serpenyőben sütnek. A masala thepla a reggeli étkezések egyik kedvelt fogása, és a családok gyakran fogyasztják chutneyval vagy joghurttal. A fűszerek gazdag íze és a koriander frissessége különleges élményt nyújt a konyhában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt (búza vagy durum)
2 ek. Joghurt
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss lime lé
1 tk. Kömény
0.5 tk. Pirospaprika
1 tk. Törött koriander mag
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Friss zöld chili
1 tk.
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáljuk át egy nagy tálba. Adjuk hozzá a sót, pirospaprikát, köményt, koriandert, valamint a törött koriander magot.

    A fűszerek segítenek gazdagítani a thepla ízét, ezért ne hagyjuk ki őket.

    2

    A gyömbért, fokhagymát és a chili paprikát finomra reszeljük vagy aprítjuk, és hozzáadjuk a liszthez.

    A friss gyömbér és fokhagyma intenzív ízt ad, ezért érdemes frissen használni.

    3

    Adjuk hozzá a joghurtot és a lime levét, majd kezdjük el összegyúrni a tésztát. Folyamatosan adjunk hozzá vizet, amíg puha, rugalmas tésztát nem kapunk.

    Ne túlzottan lágy vagy kemény tésztát készítsünk. Az állagnak egy kicsit keményebbnek kell lennie, hogy könnyen nyújtható legyen.

    4

    Takarjuk le a tésztát és hagyjuk pihenni 15-20 percig.

    A pihentetés segít a tészta lazulásában, így könnyebb lesz kinyújtani.

    5

    Miután letelt a pihenési idő, osszuk a tésztát egyenlő darabokra, és mindegyiket kerek lappá nyújtsuk ki.

    Próbáljunk egyenletesen kinyújtani, hogy a theplák szépen egyformák legyenek.

    6

    Egy serpenyőt melegítsünk fel közepes lángon, és mindkét oldalán 1-2 percig süssük a theplákat, amíg aranybarna és enyhén ropogósak nem lesznek.

    Ha szükséges, egy kevés olajat önthetünk a serpenyőbe a thepla sütése közben, hogy ropogósabb legyen.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk chutneyval vagy joghurttal.

    A masala thepla ízletesebbé válik, ha friss zöld fűszerekkel tálaljuk, és a chutney finom kiegészítője lesz.