Matcha Ramen tálalva zöld teás alaplével

Matcha Ramen (zöld teás különlegesség)

A Matcha Ramen egy igazi különlegesség a modern japán konyhában, amely a tradicionális ramen gazdag ízvilágát kombinálja a matcha por frissítő és földes karakterével. A matcha, azaz porított zöld tea, eredetileg a japán teaszertartások szent eleme volt, de ma már egyre gyakrabban tűnik fel gasztronómiai fogásokban is – például tésztákban, süteményekben vagy épp levesekben. Ahogy a matchás alaplé gyengéden zöld árnyalatban gőzölög, a friss tofu és shiitake gomba aromája betölti a konyhát, és egy teljesen új ramen élményt nyújt. A megfelelően elkészített Matcha Ramen nemcsak egészséges, hanem esztétikailag is lenyűgöző. Tökéletes választás azok számára, akik új ízekre vágynak, vagy szívesen kísérleteznek az ázsiai konyha újhullámos vonulatával. Akár egy különleges vacsora, akár egy kreatív hétköznapi fogás része lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
2 tk. Matcha por
800 ml Zöldségalaplé
150 g Tofu (kemény, kockázva)
100 g Shiitake gomba
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 gerezd Fokhagyma
5 g Gyömbér (friss, reszelt)
2 db Tojás (lágyra főzött)
1 szál Újhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Első lépésként főzd meg a tojásokat lágyra: tedd forrásban lévő vízbe, főzd 6 percig, majd hűtsd le hideg vízben. Hámozd meg, és tedd félre. TIPP: A tökéletes lágy tojás érdekében pontosan mérd az időt és használd jeges vizet hűtésre.

    A tojásokat egy kanállal óvatosan tedd a forrásban lévő vízbe, hogy ne repedjenek meg.

    2

    Egy közepes lábasban hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért 1 percig. Ezután add hozzá a szeletelt shiitake gombát, és pirítsd 3-4 percig, amíg kissé megpuhul.

    A shiitake gombát előtte be is áztathatod meleg vízbe, hogy megpuhuljon, és intenzívebb ízt kapj.

    3

    Öntsd fel a zöldségalaplével, majd keverd hozzá a szójaszószt. Ezután keverd bele a matcha port, egy szűrőn átszitálva, hogy ne legyen csomós. TIPP: Használj habverőt a sima oldódás érdekében.

    A matcha port kevés hideg vízzel is elkeverheted először, mielőtt a leveshez adod, így könnyebben oldódik.

    4

    Add hozzá a tofukockákat, majd lassan forrald fel az egészet. Főzd további 5 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek. TIPP: Ne keverd túl gyakran, hogy a tofu ne törjön szét.

    A tofut előtte le is piríthatod serpenyőben, hogy ropogósabb legyen, és ne essen szét a levesben.

    5

    Ezalatt külön edényben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint, majd szűrd le, és azonnal öblítsd le meleg vízzel. Ez segít megakadályozni, hogy összeragadjon.

    A tésztát ne főzd túl, mert szétesik a levesben.

    6

    Tálalás előtt helyezd a tésztát a tál aljára, öntsd rá a matchás alaplevet gombával és tofuval együtt, majd helyezz rá félbevágott tojást, szórd meg újhagymával és szezámmaggal.

    Tálaláskor adhatsz hozzá nori lapokat is, hogy még autentikusabb legyen a ramen.