Mawa modak sűrített tejből, kókuszreszelékkel, mandulával töltve

Mawa Modak (sűrített tejből)

A Mawa modak az indiai konyha egyik legismertebb édessége, amit különleges alkalmakra, például Ganesh Chaturthi ünnepére készítenek. A modak szimbolizálja Lord Ganesha kedvenc ételét, és hagyományosan friss kókusz, tejpor és sűrített tej keverékéből készül. A modakokat sokféle módon formálhatjuk, de a piramis alak a legelterjedtebb. Az édes, krémes belső és a finom kókusz és kardamom íze a modakokat igazi ünnepi csemegévé varázsolja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 g Sűrített tej
100 g Kókuszreszelék
100 g Tejpor
50 g Cukor
2 ek. Ghee (clarified butter)
1 tk. Cardamom (őrölt)
50 ml Víz
10 db Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ghee-t (tisztított vajat) melegítsd fel egy vastag aljú serpenyőben közepes lángon. Amikor a ghee felolvadt, add hozzá a sűrített tejet és a cukrot.

    A ghee finom aromát ad a modaknak, de ha nem található, vajat is használhatsz.

    2

    Folyamatos keverés mellett forrald a keveréket, és add hozzá a tejport, a reszelt kókuszt és a kardamomot.

    Ne hagyd abba a keverést, különben a keverék leéghet. Az alacsony lángot használd a legjobb eredmény érdekében.

    3

    Keverd, amíg a keverék sűrűsödik, és elválik a serpenyő aljától. Ez körülbelül 10-12 percet vesz igénybe.

    Ha túl sűrűnek tűnik a keverék, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Miután elérte a kívánt állagot, hagyd kihűlni a masszát egy kicsit, majd formázz belőle kis golyókat. A golyókat egy kis mandulával a közepén töltsd meg.

    A mandula extra ízt és ropogós textúrát ad a modaknak, de ízlés szerint más magokkal is helyettesíthető.

    5

    Formázz a golyókból modakot, azaz piramis alakú kis tésztákat. Ezt kézzel is megteheted, vagy ha van modak formád, azt is használhatod.

    A modakokat hagyományosan piramis alakúra formázzák, de bármilyen forma is megfelelő.

    6

    A kész modakokat egy tálra helyezheted, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt tálalnád.

    Ezek a modakok hidegen és frissen is nagyon finomak, de ha melegen tálalod, még intenzívebb íze van.