A ghee-t (tisztított vajat) melegítsd fel egy vastag aljú serpenyőben közepes lángon. Amikor a ghee felolvadt, add hozzá a sűrített tejet és a cukrot.
A ghee finom aromát ad a modaknak, de ha nem található, vajat is használhatsz.
Folyamatos keverés mellett forrald a keveréket, és add hozzá a tejport, a reszelt kókuszt és a kardamomot.
Ne hagyd abba a keverést, különben a keverék leéghet. Az alacsony lángot használd a legjobb eredmény érdekében.
Keverd, amíg a keverék sűrűsödik, és elválik a serpenyő aljától. Ez körülbelül 10-12 percet vesz igénybe.
Ha túl sűrűnek tűnik a keverék, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben formázható legyen.
Miután elérte a kívánt állagot, hagyd kihűlni a masszát egy kicsit, majd formázz belőle kis golyókat. A golyókat egy kis mandulával a közepén töltsd meg.
A mandula extra ízt és ropogós textúrát ad a modaknak, de ízlés szerint más magokkal is helyettesíthető.
Formázz a golyókból modakot, azaz piramis alakú kis tésztákat. Ezt kézzel is megteheted, vagy ha van modak formád, azt is használhatod.
A modakokat hagyományosan piramis alakúra formázzák, de bármilyen forma is megfelelő.
A kész modakokat egy tálra helyezheted, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt tálalnád.
Ezek a modakok hidegen és frissen is nagyon finomak, de ha melegen tálalod, még intenzívebb íze van.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.