Mazemen száraz, szószos ramen darált hússal és főtt tojással

Mazemen (száraz, szószos ramen, leves nélkül)

A mazemen, más néven „száraz ramen” egy modern, gyorsan népszerűvé vált japán tésztaétel, amely leves helyett gazdag szójaszószos vagy szezámos szószba kevert tésztával készül. Az étel neve a japán „mazeru” (összekeverni) igéből ered, utalva a tészta és a szósz összeforgatására. Amikor a szójaszósz sisteregve ráolvad a pirult darált húsra, és a tésztát forrón forgatod össze a keverékkel, a mazemen karakteres illata máris étvágyat csinál. A fő előnye, hogy gyorsan elkészül és variálható – lehet húsos, vegetáriánus, pikáns vagy édesebb. A legjobb állagot akkor kapod, ha a tésztát nem öblíted le, így a szósz jobban rátapad. Az újhagyma és főtt tojás frissítik és színesítik az összhatást. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának, amikor valami ízesre, de egyszerűre vágysz. Fűszerezheted chilivel, srirachával, vagy akár egy kevés rizsecettel is, ha frissebb hatást szeretnél.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Ramen tészta
60 ml Szójaszósz
10 ml Szezámolaj
20 g Gyömbér
10 g Fokhagyma
2 db Tojás
300 g Darált sertéshús
30 g Újhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált sertéshúst pirítsd meg szezámolajon, amíg barnára sül. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd tovább 1-2 percig. Tipp: ne mozgasd túl gyakran a húst, hogy szép kérget kapjon.

    2

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és főzd további 5 percig, amíg a hús teljesen átveszi az ízeket, a szósz pedig kissé besűrűsödik. Tipp: egy kevés vízzel lazíthatod, ha túl sósnak érzed.

    3

    A ramen tésztát főzd meg a csomagolás szerint, majd szűrd le és ne öblítsd le, hogy a szósz jobban rátapadjon. Tipp: egy kis főzővizet is félretehetsz, ha lazább szószra vágysz.

    4

    Keverd össze a főtt tésztát a szójaszószos-húsos keverékkel. Alaposan forgasd át, hogy minden szálat bevonjon a szósz. Tipp: ez a lépés forrón a legjobb, közvetlen tálalás előtt végezd.

    5

    Tálald azonnal: szórd meg apróra vágott újhagymával, helyezd rá a félbevágott főtt tojásokat. Tipp: megszórhatod pirított szezámmaggal vagy chilipehellyel is, ha pikánsabb ízre vágysz.