A rizst alaposan mosd meg, majd egy nagy edényben kezd el főzni a tej felével.
A rizst lassú tűzön kell főzni, hogy ne égjen le. Folyamatosan keverd.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet, és főzd tovább alacsony hőmérsékleten.
Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kis tejet.
Add hozzá a cukrot, kardamomot és mazsolát, majd főzd tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A mazsolát először áztathatod egy kis meleg vízben, hogy puhább legyen.
Tedd hozzá a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, és keverd jól össze.
A rózsavíz friss, virágos ízt ad a desszertnek.
Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálald friss mandulával díszítve.
A mazsolás kheer hidegen és melegen is finom. Tálalás előtt érdemes a hűtőben pihentetni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.