Mazsolás kheer rizs puding mazsolával és mandulával díszítve

Mazsolás Kheer

A mazsolás kheer egy különleges indiai desszert, amely a tej, rizs és mazsola keverékéből készül. Az autentikus kheer története az indiai konyha egyedülálló édességéből származik, és a tej, rizs és fűszerek különleges keveréke. A mazsola, mint alapanyag, egy édes, gazdag ízt ad a kheernek, míg a rózsavíz és kardamom egy virágos, fűszeres jegyet csempész az ételbe. Az étel ideális desszert, amely az indiai étkezések elengedhetetlen része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Rizs
50 g Mazsola
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy nagy edényben kezd el főzni a tej felével.

    A rizst lassú tűzön kell főzni, hogy ne égjen le. Folyamatosan keverd.

    2

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a maradék tejet, és főzd tovább alacsony hőmérsékleten.

    Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    Add hozzá a cukrot, kardamomot és mazsolát, majd főzd tovább, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A mazsolát először áztathatod egy kis meleg vízben, hogy puhább legyen.

    4

    Tedd hozzá a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, és keverd jól össze.

    A rózsavíz friss, virágos ízt ad a desszertnek.

    5

    Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tálald friss mandulával díszítve.

    A mazsolás kheer hidegen és melegen is finom. Tálalás előtt érdemes a hűtőben pihentetni.