Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A só segít kiemelni az ízeket, és a lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinta tészta könnyebb és simább legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, így a palacsinták könnyebbek lesznek. Ha nincs szódavized, használhatsz több tejet.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben süthetőek és rugalmasabbak lesznek.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta ráragad. Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredményért.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ne süsd túl a palacsintákat, mert kiszáradnak és törékennyé válnak. Akkor fordítsd meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha szükséges, töröld át a serpenyőt olajjal átitatott papírtörlővel, hogy ne legyen túl zsíros a palacsinta.
Aprítsd fel a medvehagymát, majd keverd össze a juhtúróval, a tejföllel és az őrölt fekete borssal.
Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint adj hozzá több medvehagymát vagy borsot. A juhtúró helyett használhatsz más krémes sajtot is.
A kész palacsintákat töltsd meg a medvehagymás juhtúrós keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor szétesnek. A tölteléket egyenletesen oszlasd el a palacsintán.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy a sajt ráolvadjon és kissé megpiruljon.
A sütőtálat előre kend ki vajjal, hogy a palacsinták ne ragadjanak le. Ha nem szereted a sajtot, kihagyhatod ezt a lépést.
Tálald frissen, aprított petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet kölcsönöz a palacsintának, de más zöldfűszerrel is helyettesíthető, például snidlinggel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.