A citromos sziruphoz keverd össze a mézet, cukrot, vizet és citromlevet. Forrald fel, majd főzd kis lángon 5 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A citromos szirup frissítően savanykás, így jól kiemeli a sütemény édességét.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna azonnal habzik a narancslével – ez segíti a tészta levegősségét.
Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha, enyhén olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
A túlgyúrt tészta kemény lesz, ne dolgozd el teljesen!
Formázz ovális kis süteményeket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütemények tetejét bevághatod villával, hogy jobban beszívják a szirupot.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, míg aranybarnára sülnek.
A túl hosszú sütés kiszárítja a tésztát, ezért ellenőrizd a sütést, hogy puha maradjon.
A forró sütiket tedd a hideg citromos szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A szirup gyors beszívódása érdekében ne hagyd túl sokáig a tésztát a szirupban.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott pisztáciával.
A pisztácia finom roppanós textúrát ad, és jól illik a citromos sziruphoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.