Melomakarona sĂŒtemĂ©ny fehĂ©r csokolĂĄdĂ©val bevonva, tĂĄlalva

Melomakarona fehér csokolådéval

A Melomakarona hagyomĂĄnyos görög karĂĄcsonyi sĂŒtemĂ©ny, amelyet ĂĄltalĂĄban mĂ©zzel Ă©s diĂłval tĂĄlalnak. A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©val bevont vĂĄltozat modern Ă©s elegĂĄns csavarja ennek az ikonikus desszertnek. A narancsos tĂ©szta Ă©s a mĂ©zes szirup harmonikus Ă­zei tökĂ©letesen kiegĂ©szĂŒlnek a krĂ©mes, lĂĄgy fehĂ©r csokolĂĄdĂ©val. A sĂŒtemĂ©ny kĂŒlsƑ roppanĂĄsa utĂĄn belĂŒl szaftos, Ă­zgazdag textĂșra tĂĄrul elĂ©nk. Technikai tipp: a fehĂ©r csokolĂĄdĂ© olvasztĂĄsa kĂŒlönös odafigyelĂ©st igĂ©nyel, nehogy szemcsĂ©s vagy zsĂ­ros ĂĄllagĂșvĂĄ vĂĄljon. Ez a sĂŒtemĂ©ny kivĂĄlĂłan mutat karĂĄcsonyi tĂĄlalĂĄsban, Ă©dessĂ©gvĂĄlogatĂĄs rĂ©szekĂ©nt vagy elegĂĄns ajĂĄndĂ©kkĂ©nt is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 Ăłra
3150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Liszt
⭕ 100 g GrĂ­z (finomszemƱ)
⭕ 120 ml NarancslĂ©
⭕ 100 g Cukor
⭕ 200 ml Napraforgóolaj
⭕ 1 tk. Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 0.5 tk. SzegfƱszeg (Ƒrölt)
⭕ 1 tk. Szódabikarbóna
⭕ 1 db NarancshĂ©j
⭕ 200 g MĂ©z (sziruphoz)
⭕ 100 g Cukor (sziruphoz)
⭕ 150 ml Víz (sziruphoz)
⭕ 1 ek. CitromlĂ© (sziruphoz)
⭕ 200 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ© (olvasztva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A szirup elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez keverd össze a mĂ©zet, a cukrot, a vizet Ă©s a citromlevet, forrald fel, majd kis lĂĄngon fƑzd 5 percig. Vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd teljesen kihƱlni.

    A hideg szirup jobban beszĂ­vĂłdik a friss, forrĂł sĂŒtikbe – ne keverd össze a hƑfokokat!

    2

    Egy nagy tålban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfƱszeget és a szódabikarbónåt.

    Gyorsan dolgozz, mert a szódabikarbóna azonnal reakcióba lép a savval!

    3

    Add hozzĂĄ a grĂ­zt Ă©s a lisztet, majd keverd össze kĂ©zzel, amĂ­g puha, kissĂ© olajos tĂ©sztĂĄt kapsz. Ne dolgozd tĂșl.

    Ne hasznĂĄlj robotgĂ©pet – kĂ©zzel sokkal finomabb ĂĄllagot Ă©rsz el.

    4

    FormĂĄzz ovĂĄlis, domborĂș kis sĂŒtemĂ©nyeket, Ă©s tedd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A tetejĂŒket villĂĄval vagy kĂ©ssel kissĂ© megkarcolhatod, hogy jobban felszĂ­vjĂĄk a szirupot.

    5

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 25–30 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A sĂŒtĂ©si idƑt figyeld – tĂșl sokĂĄig sĂŒtve kiszĂĄradnak.

    6

    A forrĂł sĂŒtiket tedd bele a hideg szirupba, hagyd 30–60 mĂĄsodpercig ĂĄllni, majd vedd ki Ă©s hagyd kihƱlni.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig a szirupban – elĂĄzhat Ă©s szĂ©teshet.

    7

    Olvaszd fel a fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett vagy alacsony fokozaton mikrĂłban, majd mĂĄrtsd bele a kihƱlt sĂŒtik egyik oldalĂĄt.

    A csokit ne forrald, kĂŒlönben kicsapĂłdik – csak finoman olvaszd.

    8

    Helyezd a bevont sĂŒtiket sĂŒtƑpapĂ­rra, Ă©s hagyd, hogy a fehĂ©r csokolĂĄdĂ© megszilĂĄrduljon.

    Ha sietsz, tedd be a hƱtƑbe 10 percre – Ă­gy gyorsabban megdermed a bevonat.