A sziruphoz keverd össze a mézet, a cukrot, a vizet és a citromlevet. Forrald fel, majd 5 percig főzd alacsony lángon. Hagyd teljesen kihűlni.
A méz íze jobban megmarad, ha nem forralod túl sokáig – csak épp gyöngyözzön.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna reakcióba lép a savakkal – azonnal keverd el, amint beleöntöd!
Add hozzá a lisztet és a grízt. Keverd össze kézzel, amíg puha, kissé olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl – csak annyira, hogy összeálljon.
A túlzott gyúrás kemény tésztát eredményez – csak finoman forgasd össze.
Formázz diónyi méretű ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A sütemények tetejét enyhén bekarcolhatod, hogy jobban beszívják a szirupot.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A hosszabb sütés segíti a szirup jobb felszívódását – ne hagyd megégni!
A forró sütiket mártsd bele a hideg szirupba, hagyd benne 30–60 másodpercig, majd szedd ki őket egy tálra.
Forgasd át óvatosan, hogy minden oldala egyenletesen átitatódjon.
Szórd meg a tetejüket azonnal a durvára vágott vagy szeletelt mandulával.
A mandula jobban megtapad, ha még sziruptól nedves a felület.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.