A sziruphoz keverd össze a mézet, a cukrot, a vizet és a citromlevet, forrald fel, majd főzd kis lángon 5 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A hideg szirupot mindig a forró sütikre öntsd, így tökéletesen felszívódik.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna azonnal habzani fog – ez a citrus hatása, amitől levegős lesz a tészta.
Add hozzá a grízt és a lisztet, majd keverd kézzel, amíg a tészta puha, kissé olajos állagú lesz. Ne gyúrd túl!
A túlgyúrt tészta kemény lesz – csak óvatosan dolgozd össze!
Vegyél egy evőkanálnyi tésztát, lapítsd el a tenyeredben, tegyél a közepébe egy kis teáskanál Nutellát, majd zárd össze és formázz ovális süteményt.
A Nutella legyen hideg (hűtőből), így nem folyik ki formázás közben.
Helyezd a töltött sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 180°C-on 25–30 percig, míg aranybarnák lesznek.
A Nutellás töltelék miatt ne szúrd meg tűpróbával – a belső mindig puha marad.
A forró sütiket mártsd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra kihűlni.
Használj két villát a forgatáshoz – így nem törnek meg a puha sütik.
Tálalás előtt megszórhatod kevés reszelt narancshéjjal vagy darált mogyoróval.
A narancshéj kiemeli a töltelék csokoládés karakterét – mindig frissen reszeld rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.