A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, és hagyd teljesen kihűlni.
A szirupot hidegen öntsd a forró süteményekre, hogy jobban beszívódjon.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna jól habzik a narancslével, így könnyen lazítja a tésztát.
Add hozzá a teljes kiőrlésű lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha, enyhén olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
A teljes kiőrlésű liszt kicsit durvább állagot ad a tésztának, de nem baj, ha enyhén szemcsés marad.
Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ha a tészta túl ragadós, nedvesítsd meg a kezedet a formázáshoz.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A teljes kiőrlésű liszt miatt ne süsd túl a tésztát, hogy megmaradjon az omlóssága.
A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A szirupot ne hagyd túl sokáig a sütiken, különben túl puha lesz.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott dióval.
A narancshéj és a dió extra ízt ad a süteményeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.